Hírek

FELHÍVÁS GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozására

Gödöllő Város Képviselő-testülete a városi díjak alapításáról és adományozásának rendjéről, valamint a polgármesteri tisztség hivatalos jelvényének viseléséről szóló 20/2020. (VI. 12.) önkormányzati rendeletében szabályozza a GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozásának rendjét.

A GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím Gödöllő Város Önkormányzatának legmagasabb szintű elismerése, mely azoknak a magyar vagy nem magyar személyeknek adható, akik:

  1. a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót

alkottak;

  1. egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizáció, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.

 

Díszpolgári cím évente legfeljebb 1 személynek adományozható.

 

A kitüntetések adományozására javaslatot tehetnek az önkormányzat szervei, társadalmi szervezetek, közösségek, személyek. A kitüntetés posztumusz nem adományozható.

 

Tisztelettel kérem, tegyenek javaslatot olyan személyre, akit méltónak tartanak e kitüntető cím odaítélésére 2021-ben.

Kérem, hogy javaslatát részletes indoklással szíveskedjen a Gödöllői Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet munkatársának Simon Edinának elküldeni e-mailben: simon.edina@godollo.hu.

A javaslatok benyújtásának határideje:
2021. június 03. (csütörtök) 12:00 óra

 

Dr. Gémesi György sk.
Gödöllő város polgármestere

 

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content