Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

Energetikai fejlesztések

Gödöllő Város Önkormányzata - Energetikai fejlesztésekGödöllő Város Önkormányzata - Energetikai fejlesztések

Gödöllő Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-2.1.1-PT1 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati kiírásra beadott pályázata keretében valósulhat meg a palotakerti óvoda energetikai korszerűsítése. A pályázat eredményeként napelemrendszer kerülhet a Művészetek Háza tetejére. A megvalósításra 195 698 078 Ft támogatást nyert az önkormányzat.
A palotakerti óvoda épületei eredeti funkciójukat tekintve ideiglenes jellegű szolgáltató épület voltak, ahol csak később alakítottak ki óvodát. Szerkezeti szempontból az energiamegtakarítást is figyelembe vevő kisebb átalakítást már végeztek az épületen, de jelentősebb korszerűsítésre ezidáig nem került sor.
A mostani pályázat nyílászárócserét, homlokzati hőszigetelést, és napelemrendszer telepítését tartalmazza.
A Művészetek Háza épület korábban már több ütemben is átesett részleges energetikai korszerűsítésen, ennek keretén belül a lehűlő felületek egy része kapott szigetelést. Az épület további jelentősebb energetikai korszerűsítésében a megújulóenergia bevonása a leginkább kézenfekvő megoldás. A lapostetővel ellátott rész alkalmas nagyobb napelemes rendszer telepítésére, ami mintegy 40%-át adhatja az épület jelenlegi villamos energia felhasználásának.
A fejlesztés az épület üzemeltetési költségeire vetítve jelentős pénzügyi megtérüléssel is járhat.

A munkák a tervek szerint a 2022. novemberben kezdődhetnek meg és 2023. decemberében fejeződhetnek be, a teljes projekt 2024. elején zárul.

Letölthető dokumentumok
Széchenyi 2020
Megszakítás