Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

Gödöllői Városi Piac fejlesztése

Gödöllő Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1-2022-00001 kódszámú „Gödöllői Városi Piac fejlesztése” című pályázatával támogatást nyert a Gödöllői Városi Piac korszerűsítésére és bővítésére. A megvalósításra 267 148 783 Ft támogatást nyert az önkormányzat.

A projekt keretében új árusítóhelyek kerülnek kialakításra, a meglévők pedig fel lesznek újítva. Meg fog újulni a terület vízelvezetése, burkolatai, térvilágítása. Kialakításra kerül egy új fedett tér, ahol akár rossz időjárási körülmények között is akadálytalanul folyhat az árusítás. Öt új zárt stand épül az épülethez szorosan csatlakoztatva. Ezek el lesznek látva elektromos áram és vízvételi helyekkel. A meglévő standok festéssel, mázolással lesznek felújítva. A burkolatok vissza lesznek bontva, az esővíz elvezető rendszerek, folyókák felújítása, javítása, cseréje után megfelelő lejtési viszonyok kialakításával, a térkövek tisztítása után újra le lesznek rakva. Ki lesznek cserélve a térvilágítást biztosító elavult burkolatba süllyesztett lámpatestek, modern LED lámpatestekre. A piachoz vezető lépcsők közül cserélődnek azok, amik az idő során megsérültek. A piac elektromos fogyasztásának megfelelő teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemeket a tájolásnak legjobban megfelelő tetőfelületekre helyezzük el. A napelemes rendszer fogadásához szükséges elektromos rendszer bővítése, átalakítása is megtörténik. Az épület akadálymentes megközelíthetősége és a piaci árusok termékeinek szállíthatósága érdekében a jelenlegi lift helyett egy nagyobb, akadálymentes bejárattal és térrel rendelkező lift kerül beépítésre a már meglévő aknába. A piac kerékpáros megközelíthetősége érdekében kerékpártároló kerül kialakításra, ahol fedett helyen helyezhetik el a vásárlók a vásárlás idejére a kerékpárjaikat.

A munkák a tervek szerint a 2023. tavaszán kezdődhetnek meg és 2024. elején fejeződhetnek be, a teljes projekt 2025. júniusában zárul.

 

Letölthető dokumentumok
Megszakítás