Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Gödöllő Opatijában, Európa Kulturális Fővárosában

op011

2020. január 1-jétől Horvátország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki szerepét, februártól pedig Rijeka és Opatija egy éven át Európa Kulturális Fővárosa lesz.
Ennek egyik nyitó rendezvényeként, július 14-én Opatijaban, az Angol parkban található felújított múzeum épületében nyílt meg Czédly Mónika Erzsébet királyné emlékkiállítása.
A kiállítás külön érdekességként is szolgált a helyieknek, mivel eddig csak feltételezték, hogy Erzsébet királyné járt Abbáziában. A kiállításra külön kutatást is végzett Czédly Mónika és a korabeli újságokból kiderült, hogy ha csak átutazóban is, de valójában megfordult a városban.
Ivo Komsic, Opatija polgármestere nagy örömmel köszöntötte a kiállítást.
Gémesi György, Gödöllő polgármestere a megnyitón elmondta, hogy Bad Ischl mindkét település testvérvárosa és annak polgármestere, Hannes Heide egyfajta hídként segítette, hogy ez a kiállítás megvalósuljon.
A kiállítás 10 hónapon át lesz látható, melynek megvalósulását Optaija önkormányzata, Gödöllő Város önkormányzata, a Gödöllői Királyi Kastély a D’Elia Szalon és magánszemélyek támogatták.
A megnyitón közel ezer ember vett részt.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás