Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Isten dicséretét hirdető műalkotások

DSCF9491

Hagyományosan a Premontrei Auditóriumban mutatja be munkáit a GÖMB Alkotócsoport. A kiállított munkákat Szent Norbert halálának közelgő 900. évfordulója ihlette. A GÖMB már negyedik alkalommal rendezte meg itt a tárlatot, amelyen ez alkalommal is olyan alkotások mutatkoznak meg, amelyek Isten dicséretét hirdetik.

A megnyitón Balogh Péter Piusz O.Praem. apát mondott köszöntőt, majd Ulmann Péter O. Praem. nyugalmazott perjel nyitotta meg a kiállítást. Úgy fogalmazott: A művészet a teremtő világot közvetíti. A művésznek az Istentől való képessége okán közlési kényszere van, és ha van közölni valója, azt művészete sajátos eszközeivel teszi. A művészi közlés előnye, hogy a világról azt is képes elmondani, amire nincsenek szavaink. A művész, látásmódjának, gondolkodásmódjának és világszemléletének szűrőjén keresztül elmond Istenről, világról kézenfekvő igazságokat, vagy transzcendens tényeket.
A megnyitón a Premontrei Kántorátus közreműködött.
A Premontrei Auditóriumban ez alkalommal Bajkó Dániel, Balla Vera, Bányai Gizella, Bérczesi Dienes Erika, Bujdosó Ernő, Fábián Dénes Zoltán, Kovács Gabriella, Lőrincz Ferenc, Márvány Miklós, Mészáros János Pirók Irén, Rehák Júlia,, Sz. Jánosi Erzsébet és Szinvai Pál munkái tekinthetők meg.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás