Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Jelentős változások a tömegközlekedésben

2019_10_hev

Az előttünk álló hosszú hétvége utáni problémamentes utazások biztosítása érdekében a közúti és vasúti helyközi járatokra szóló október havi dolgozó- és tanulóbérletek érvényességét 2018. november 7-én éjfélig meghosszabbították. Ezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium jelentette be.

A havibérletek főszabály szerint a következő hónap ötödikéig használhatóak a helyközi közösségi közlekedésben. Novemberben azonban ez a dátum egybeesik az őszi szünet utáni első tanítási nappal és a Mindenszentekhez, Halottak napjához kapcsolódó hosszú hétvége utáni első munkanappal is.

A megnövekedő utazási igényekhez igazodva az októberi dolgozó- és tanulóbérleteket november 7-én éjfélig elfogadják a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a GYSEV és az autóbuszos helyközi szolgáltatók járatain.

A következő napokban nem árt figyelemmel kísérni a menetrendet azoknak, akik HÉV-vel akarnak utazni, november 5-9. és 2018. november 12-16. között ugyanis a H8 sz. HÉV módosított menetrend szerint közlekedik.

A H8 sz. HÉV vonalán 2018. október 27-én és 2018. október 28-án, valamint 2018. november 5-9. ás 2018. november 12-16. között Cinkota és Kerepes között karbantartási munkákat végeznek. A HÉV-szerelvények indulási időpontjai változnak, azok pontos menetrendjéről a MÁV-HÉV Zrt. és a BKK Zrt. honlapján részletesen lehet tájékozódni. 2018. október 27-én és 2018. november 5-9. között a Gödöllőről az Örs vezér tere felé induló szerelvények Kerepes; Zsófialiget; Kistarcsa; Kistarcsa, kórház és Ilonatelep megállóhelyen mindkét irányba a Gödöllő irányú peron mellett; október 28-án és november 12-16. között az Örs vezér teréről Gödöllő felé induló szerelvények pedig Cinkota; Ilonatelep, Kistarcsa, kórház; Kistarcsa és Zsófialiget megállóhelyen az Örs vezér tere irányú peron mellett állnak meg.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás