Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Jubilált a Nemzetközi Ifjúsági Tábor

20220707_203012

Tizedik alkalommal rendezte meg Gödöllő Város Önkormányzata a Nemzetközi Ifjúsági Tábort, Balatonlellén. 2022. július 2-9. között Gödöllő testvér- és partnertelepüléseiről – Csíkszereda, Dunaszerdahely, Forssa, Waldemoro, Zenta, Zywiecz és Gödöllő – érkeztek gyermekek, hogy egymás kultúrájával, hagyományaival ismerkedjenek, tovább mélyítsék a különböző népek közötti kapcsolatot.

A tábor iránt minden esztendőben óriási az érdeklődés, de mivel az elmúlt két esztendőben a covid miatt elmaradt, idén a szokottnál is jobban várták a résztvevők. Hogy kik vehetnek részt
az egyhetes programon, arról minden településen helyben születik meg a döntés. Városunkat ez alkalommal a Török Ignác Gimnázium diákjai képviselték, a diákok a tanárok javaslatai alapján kaptak meghívást. A résztvevők mindig mások, hogy minél többen lehetőséget kapjanak.
A gyerekeket az egyhetes program során csoportos feladatok, játékok, sportfoglalkozások, kirándulások várták, a középpontban idén is egymás, a különböző kultúrák, vallások megismerése, megértése és elfogadása állt. Természetesen terítékre kerültek azok a kérdések, problémák is, amik a kamaszokat foglalkoztatják.
A szervezők mindezeket a fiatalok „nyelvén” igyekeznek megközelíteni, így a feladatok között a videoklipek és a tik-tok videók készítése is helyet kapott. Mivel a közösségi média egyre inkább jelen van a gyerekek mindennapjaiban így ezeket a lehetőségeket örömmel használták a feladatok elkészítése során is.
Mint megtudtuk, a tábor különlegességét növelte a két év szünet, amire a világjárvány miatt kényszerültek a szervezők. Érezhető volt, hogy az elmúlt időszak bezártsága, az „online lét” miatt a
gyerekek minden eddiginél jobban vágytak a közösségre, a személyes kapcsolatokra.
A tábor az Európai Unió és Gödöllő Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

 

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás