Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Képviselő-testületi döntések

testuleti

A képviselő-testület április 19-i ülésén egyhangúlag elfogadta a Gödöllői Rendőrkapitányság és a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2017. évi munkájáról készített beszámolókat.

Ugyancsak egyhangúlag szavazott bizalmat a testület dr. Dunai György főorvosnak, akit július 1-jétől öt évre kineveznek a Gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatójának.
*
Elfogadta a képviselő-testület Gödöllő Város Önkormányzata 2017. évi zárszámadását és költségvetési maradványa elszámolását, majd módosította a város 2018. évi költségvetéséről és a gazdálkodással összefüggő egyes feladatokról szóló önkormányzati rendeletet.
*
A képviselő-testület számos további rendeletet módosított.
A személytaxival végzett szolgáltatással kapcsolatos rendeletet és a várakozási területek rendjéről szóló helyi jogszabályokat a Rákos – Hatvan vasútvonal korszerűsítése kapcsán írták át.
A Köztársaság úti felüljáró és csatlakozó rámpáinak építése miatt ideiglenes útátjárót kell építeni, az állomás meglévő P+R parkolóján át. Emiatt a Királyi váróval szemben elhelyezkedő, jelenleg díjfizető zónaként üzemelő várakozási terület megszűnik, és a helyén kialakításra kerül a P+R funkció.
A várakozási terület szélén négy férőhelyes taxiállomás helyezkedik el. A P+R funkció kialakítása miatt ez az állomás átmeneti jelleggel megszűnik, helyette a Királyi váró előtti területet vehetik majd igénybe a taxisok.
*
A közterületek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló rendelet módosítására azért került sor, mert miután a belvárosban több utcát is bevontak a díjfizető várakozási területek közé, a gépkocsival történő ingyenes parkolás lehetősége a Patak térre és Szt. János utcára helyeződött át.
A legnagyobb forgalommal érintett rész a Szt. János utca HÉV sínek felé eső területe. Ott működik a Mesék Háza Óvoda és közel van a buszpályaudvar. A zsákutcában az utóbbi időben ellehetetlenült a parkolás az ott élők számára. Az egész nap ott parkoló idegen autók okozta zsúfoltság, valamint az úttest szűk keresztmetszete miatt szinte napi rendszerességgel fordulnak elő koccanások, gépkocsi meghúzások.
A probléma megvitatására február 20-án tartott lakossági fórumon egyöntetű elhatározás született: az utca végét „mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel” kiegészítő-táblával látják el.
A rendeletmódosítás előírja, hogy a táblával védett területre mely lakóingatlanok lakói és bérlői igényelhetnek behajtási engedélyt és milyen módon juthatnak hozzá az engedélyekhez.
*
Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére vonatkozó rendelet módosításával a Deák Ferenc téri, költségelven bérbe adható lakások esetében a képviselő-testület lehetőséget ad a lakások 15 éves időtartamnál hosszabb távú bérbeadására piaci lakbér (2000 Ft/m2/hó) fizetése mellett. A szóban forgó bérleti szerződés időtartama öt évvel hosszabbítható meg.
*
Változott az önkormányzat közbeszerzési szabályzata. Néhány rendelkezést a szabályzat alkalmazásának tapasztalatai alapján volt indokolt pontosítani, adott esetben részletesebben kifejteni, és a közbeszerzési jogszabályok változásainak átvezetése is igényelte a módosítást. Aktuális feladattá tette a szabályzat kiegészítését az is, hogy április 15-étől elindult az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer. A szabályzat tartalmi felülvizsgálata mellett formai felülvizsgálatra is sor került.
A testület tájékoztatást kapott a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzatának felülvizsgálatáról is.
*
A Jázmin utca és a Nagyváthy utca burkolatának és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása komoly beruházási igényként jelent meg az önkormányzat és az érintett telephellyel rendelkező vállalkozások részéről. Az egyeztetések során kialakult közös álláspontnak megfelelően 6 vállalkozás kíván a beruházás költségeihez összesen nettó 5 millió forinttal hozzájárulni. Az önkormányzatra jutó fedezetet az idei költségvetés bruttó 24, 7 millió forint mértékben tartalmazza. A két forrás együttesen biztosítja a beruházás fedezetét.
A beruházás megvalósítása érdekében megállapodásokat köt az önkormányzat a beruházáshoz anyagiakkal hozzájáruló Alcu Team 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel, az El-Co Tech Elektromos – Kommunikációs Technológiák Kft-vel, az Mg. Falker – GBBR Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-vel, a Plastexpress Kft-vel, a Friendship Kereskedelmi és Szolgáltató 2000 Kft-vel és a Sieberz Kft-vel.
*
Elosztották a város közéleti, kulturális egyesületei, egyesületszerűen működő közösségei, civil szervezetei támogatására az idei költségvetésben meghatározott keretet.

Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesületen keresztül – Haraszt Egyesület 40

Gödöllői Kulturális és Szociális Közhasznú Egyesület 70

Gödöllői Városi Nyugdíjasok Egyesülete 670

Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesület 60

Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete GÖTLE 60

Gödöllői Békés Otthon Egyesület 60

Vízenjárók Gyermek és Ifjúsági Túra Egyesület 80

Royal Rangers Gödöllő 90

Gödöllői Városvédő Egyesületen keresztül Blaháért Társaság 100

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületen keresztül – Gödöllői csoport 200

Gödöllői Városvédő Egyesületen keresztül Alvégi Civil Társaság 40

Gödöllői Állatotthon Egyesület 70

Teleki Pál Egyesület Gödöllő 150

Pelikán Makett Klub Egyesület 50

Fele-Más Egyesület a Sérült Gyermekekért 140

Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségén keresztül – Gödöllői Kertbarát Kör 100

Gödöllői Szociális Ellátó Központért Közhasznú Egyesület 60

Gödöllői Cukorbetegek Egyesülete 80

Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületén keresztül – Gödöllői területi csoportja 50

Gödöllői Városvédő Egyesület 40

Gödöllői Cserkészetért Egyesület 60

Magyar Postagalamb Sport A40 Egyesület 50

Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesületen keresztül Tündérkert Egyesület 30

Weöres Sándor Oktatási, Kulturális és Szabadidős Egyesület 150

Eötvös Loránd Fizikai Társulaton keresztül Pest megyei csoportja 20

GATE Zöld Klub Egyesület 40

Gödöllői Értékvédő Közhasznú Egyesület 110

Megújult Nemzedékért Alapítvány 150

Gödöllői Értékvédő Közhasznú Egyesületen keresztül – Virágos Máriabesnyőért Egyesület 40

Agrár Technikatörténeti Egyesület, Gödöllő 50

Diverzitás Közhasznú Alapítvány 30

Életért Alapítvány 60

Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület 300

Duflex Fotográfiai Stúdió 140

Életmód Csontritkulásos Klub 100

Gödöllői Ökumenikus Csoport 50

Máriabesnyői Kalász Csoport 40

1OOxSzép Utcabál Baráti Kör 30

Gödöllői Klíma Klub 40

Gödöllői Városrészek Civil Egyesülete 30

Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete 150

Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllői Egyesülete 90

Gödöllői Méhész Egyesület 30 ezer forint

*
Polgármesteri beszámolót fogadott el a testület a város nemzeti vagyonát érintő tulajdonosi jogok és kötelezettségek joggyakorlásáról, továbbá a 2017. évi ellenőrzési tapasztalatokról.
*
A testület elfogadta a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ 2017. évi beszámolóját és a 2018. évi munkatervét.
*
Közművelődési együttműködési megállapodás megkötését támogatta képviselő-testület a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesülettel.
*
A képviselő-testület pályázatot ír ki a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ valamint a Gödöllői Városi Múzeum intézményvezetői álláshelyének betöltésére.
*
Soron kívül választottak a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban közreműködő bírósági ülnököket.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás