Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Képviselő-testületi hírek: Csapadékcsatorna bővítésre pályázik Gödöllő

godollo-CIMER

Pályázatot nyújt be Gödöllő az Antalhegyi utca zárt csapadékcsatorna rendszerének bővítésére. Erről a január 10-ei rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület.

A „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” nevű és PM_CSAPVIZGAZD_2018 azonosítószámú felhívásra benyújtásra kerülő pályázat keretében megvalósítani kívánt cél a Gödöllő, Antalhegyi utca csapadékcsatorna hálózat bővítése. A beruházás tervezett bruttó összköltsége 349 112 037 Ft, amihez a szükséges 25 százalékos önrészt a képviselő-testület biztosítja Gödöllő Város Önkormányzata 2019., illetve 2020. évi költségvetésének terhére.
Amennyiben a pályázat eredményes lesz, úgy az Antalhegyi utcában nyíltfelszíni vízelvezetés helyett, zárt csapadékcsatorna épül. Így amellett, hogy a burkolt felületekről lefolyó csapadékvizet koncentráltan, irányított formában a felszín alá vezetik, a környező zöldfelületekről a lehető legkisebb mértékű lesz a vízelvezetés. A zöldfelületi csapadékvizek nagy része helyben elszikkad.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás