Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Kezdődhet a bölcsőde építése

alairas

Megtörtént a kivitelezési szerződés aláírása, s a tervek szerint még februárban elkezdődik az új városi bölcsőde építése. A munkát a gödöllői DENCO Klímatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. végzi.

 

A beruházás illeszkedik Gödöllő most készülő integrált településfejlesztési stratégiájába, aminek célkitűzése, hogy Gödöllő családbarát ökovárossá váljon – mondta Bárdy Péter alpolgármester az ünnepélyes aláíráson. Az új bölcsődében mindkettő megjelenik, mivel az épület nagyon magas energiahatékonysági szintet ér el, 100 százalékban megújuló energiával fog működni. Ez már az energiaválság előtt is célkitűzése volt az önkormányzatnak.
A bölcsőde három gondozási egységből áll majd és hat csoport fog benne működni.
Az épületről többlépcsős véleményezési eljárás során – többek között a bölcsődék szakmai szervezete, a városi bölcsődék munkatársai és a lakossági is véleményezte – született döntés, amely egykorábbi országos bölcsődei, építészeti verseny győztes tervének az adaptációja.
A beruházás teljes értéke 1 365 000 000.- Ft. Ennek legnagyobb része, közel 1,3 milliárd forint az építési költség. A fejlesztés 495 millió forint európai uniós pályázati támogatással valósul meg. Az átadási határidő 2023. december 31.  – tájékoztatott Bárdy Péter.

Varga Gyöngyi, a Gödöllői Egyesített Palotakerti Bölcsőde igazgatója a rendezvényen örömének adott hangot, hogy a korábbi hetven éves épületből a XXI. századi igényeknek megfelelő épületet kap az intézmény. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerek szempontjából is fontos milyen környezetben vannak.

A szerződést Gödöllő Város Önkormányzata részéről dr. Gémesi György polgármester, a kivitelező DENCO Klímatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kf. részéről pedig Jankovich Henrik ügyvezető írta alá.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás