Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Lezárult az uniós forrásból finanszírozott kerékpárút-építés

IMG_20180808_071720-e1575032596581

Több mint háromszáz millió forintos beruházással kerékpárút épült a gödöllői Dózsa György úton, a Haraszti úton és a Dózsa György út – Ádám utca között. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A beruházás összértéke 311 millió forint, amelyből, 248 millió forintot finanszíroz az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország központi költségvetése együttesen.

A település 2017. június 16-án írt alá támogatói szerződést (VEKOP-5.3.2-15-2016-00048) a Nemzetgazdasági Minisztériummal. Ennek értelmében Gödöllő Város Önkormányzata a kerékpárút megépítéséhez pályázatot követően 248 millió forintos támogatást kapott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. Az építési munkálatok 2019.oktüber 30-án befejeződtek.

A beruházás során a Dózsa György úton két szakaszon (a városközpont és a Körösfői utca, és a Széchenyi utca és a Haraszti utca között) épült kerékpárút. Emellett a Haraszti utcán a LEAR Corporation bejáratáig, valamint a Dózsa György út – Ádám utca között a Thegze Lajos utcán és a Berente István utcán létesült kerékpárút. A fejlesztés eredményeként kerékpáros összeköttetés létesült a városközpont, a Tesco áruház és a Haraszti utcai gazdasági társaságok között. Ezen felül az Ádám utca felőli szakasszal a Blaháról is biztonságosabban lehet kerékpárral eljutni a városközpontba egy a Rákos-patakon létesült új gyalogos és kerékpáros hídon.

A „Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú főhálózat I ütem” elnevezésű projekt hozzájárul a város közlekedésének javításához, lehetőséget teremtve a fenntartható közlekedési mód, a kerékpározás még szélesebb körben történő elterjedéséhez.

A hivatalos sajtóközlemény itt érhető el.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás