Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

LOMTALANÍTÁS: MÁJUS 6.

A lakossági igények figyelembe vételével májusban Gödöllő Város Önkormányzata, a Zöld Híd B.I.G.G. és a DTKH összefogásával gyűjtőpontokra szervezett lomtalanításra kerül sor. Ennek időpontja:

2023. május 6-án (szombat) 8. 30 -tól 15. 30 -ig.

Bár a Hulladékgazdálkodási Munkacsoport korábban két időpontot tervezett, mivel elegendő mennyiségű gyűjtőkonténer áll rendelkezésre, a lomtalanításra egy időpontban kerül sor.
A fenti időtartamon belül a lakosság saját szervezésben szállíthatja a lomhulladékot az előzetesen kijelölt helyszínekhez. Városszerte 12 lomhulladék gyűjtőponton lesz lehetőség a szabályoknak megfelelő leadásra.

Gyűjtőpontok:
Mikes K. u. volt ABC mellett
Kard u. – Országalma út sarok
Palota-kert ABC parkoló
Arany J. u. – Mátyás király u. sarok
Galagonya u. Blaháné út kereszteződés
(Kismuki tér)
Szt. István tér, Erkel suli oldalánál
Egyetem tér, Coop áruház mögött
Klapka utcai buszforduló
Thököly u. 41.
Honvéd u. – Lovarda u. sarok ABC előtt
Ambrus Z. köz templom melletti parkoló
Ádám u. Zsák utca vége
***
A kiegészítő jellegű lomtalanítás során a gyűjtőpontokon az alábbi hulladékok helyezhetők el:
A háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékok, melyek méretük miatt nem helyezhetőek a kukába. (a teljesség igénye nélkül):
Elhasznált belső bútorok, bútorszövetek, elhasznált kerti bútorok, nagyobb méretű gyermekjátékok, formára késztett homokozók, fürdők, kerti medencék, matracok és szivacsok
szőnyegek, bőröndök, egyéb elhasznált ruha és szennyes tárolók, elhasznált sportszerek, képkeretek, lakás kiegészítők (függönytartó, árnyékoló stb.);
A gyűjtőpontokon nem helyezhető el (a teljesség igénye nélkül):
Naponta keletkező háztartási hulladék, amit hetente szállítanak el, szelektíven gyűjthető hulladékok, építési és bontási hulladékok, zöldhulladékok, elektromos és elektronikai hulladékok;
Az engedélyezett lomhulladékot a gyűjtő pontoknál lévő 30m3-es konténerekbe érkezési sorrend szerint, saját szervezésben kell bepakolni. A szolgáltatás igénybevétele során bizalmi elv érvényesül, de a Közterület-felügyelet ellenőrizheti, hogy a szolgáltatást igénybevevő gödöllői lakos e. Ellenőrizhető az is, hogy az engedélyezett lomhulladék kerül e lerakásra.
Az esetelegesen felmerülő észrevételek, kérdések esetén az érdeklődők a lomtalanítás ideje alatt az alábbi a telefonszámokon kérhetnek segítséget:
1) DTKH Nkft. ügyfélszolgálat:
Telefonszám: 28/561-200
2) Közterület felügyelet, térfigyelő központ:
Telefonszám: +36 20 359 2525
***
Emellett Gödöllő Város Önkormányzata veszélyes hulladék gyűjtést szervez, a leadásra a Vásártéren (Kőrösi Csoma Sándor u. 36.) lesz lehetőség az alábbi időpontban:

2023. május 5-6-án 8-tól 17 óráig

A gyűjtés során az alábbi elektronikai- és veszélyes hulladékok helyezhetőek el:
• elektronikai hulladék (leadható, ami elektromos árammal, akkumulátorral működik (irodai eszközök, hűtő, fagyasztó, mosógép, porszívó, elektromos konyhai, berendezések, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, telefonok, rádiók, TV, video berendezések, elektromos kerti gépek, barkácsgépek, játékkonzolok…), illetve gázzal működik (konvektor, bojler, kazán, gáztűzhely…). NEM LEADHATÓ: orvostechnikai eszközök, földfém kábel, ipari alu-kábel, radioaktív berendezések, fénycsövek, toner patron, napelem,
• személygépkocsi gumiabroncs (4 db/személy),
• akkumulátorok, elemek,
• festékek, lakkok; festékkel, lakkal szennyezett rongyok, ecsetek (oldószeres és víz bázisú is),
• ragasztók, ragasztóval szennyezett rongyok.
Az igénybevétel feltétele gödöllői lakcímkártya felmutatása, melyet a Közterület-felügyet munkatársai a helyszínen ellenőrizni jogosultak. A nem helyi lakos által elhelyezni kívánt-, vagy be nem azonosítható veszélyes hulladékok, vagy nem a fentiek közé tartozó hulladék, illetve a fent meghatározott mennyiségen felüli hulladék átvételét a helyszíni személyzet megtagadni jogosult. A hulladék elhelyezésének feltétele, a gyűjtés meghatározott feltételeinek a résztvevő általi elfogadása.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás