Hírek

Ma bekapcsolták az Ady Endre sétány és az Isaszegi út csomópontjában kiépített közlekedési lámpákat

Ma bekapcsolták az Ady Endre sétány és az Isaszegi út csomópontjában kiépített közlekedési lámpákat
Ma bekapcsolták az Ady Endre sétány és az Isaszegi út csomópontjában kiépített közlekedési lámpákat. Sajnos azonnal látszik, hogy – még viszonylag gyér forgalom mellett is – pillanatok alatt komoly kocsisor tud feltorlódni.
Az uszodaberuházás kapcsán Gödöllő Város Önkormányzata még 2017 szeptemberében határozatban kérte, hogy körforgalmat alakítson ki a beruházó, ám erre nem kerül sor.
Az egyeztetések során Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Magyari László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, illetve a két szervezet képviselői elmondták: sem tervek, sem forrás nem áll rendelkezésre a körforgalom kialakításához annak ellenére sem, hogy ezt a város a 168/2017. (IX.21.) sz. önkormányzati határozatában egyértelműen és időben kérte. (A 2020. június 2-ai megbeszélésen Vécsey László országgyűlési képviselő is jelen volt.)
Gödöllő Város Önkormányzata elfogadta, hogy a kivitelező kanyarodósávos csomópontot épít ki, azért, hogy ezzel ne hátráltassa az uszoda átadását. Azonban azzal a feltétellel, hogy 2022. október 30-ig vagy kanyarodósávos csomópontot alakít ki, vagy – a Bajkó Norbert alpolgármester által megfogalmazott – előterjesztés alapján a város 20 millió forinttal hozzá is járulna a körforgalom kiépítésehez, ami a gödöllőiek jól felfogott érdeke.
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content