Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Megkezdődtek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményei

12
Gödöllő Város Önkormányzata - Megkezdődtek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményei Hagyományosan diáknappal vette kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál amikor iskolák-osztályok számára tematizált programokkal várjuk a diákokat 8-18 éves korig. A Gödöllői Királyi Kastélyban és az Alsópark kastéllyal szemközti részén bemutatókkal, kiállításokkal filmvetítéssel várják az érdeklődőket.
Szombat- Vasárnap családi napok, amikor minden a természetről a természet- és környezetvédelemről szól. Az „Érzékeny Bolygó”megismeréséről a művészet és a játék segítségével.
Az idei év kiemelt témája „Élhető Bolygó” . Mit jelent, mi kell hozzá, mi a mi szerepünk-felelőségünk, hogyan tudunk vigyázni rá és egymásra…? – többek között ezekre a kérdésekre igyekeznek választ adni a szervezők.
Gödöllő Város Önkormányzata - Megkezdődtek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményei Gödöllő Város Önkormányzata - Megkezdődtek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményei
A Fesztivál két Nemzetközi Filmszemléjére (Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle 7 kategóriával és a Kárpát-medencei Természeti Értékeink Filmszemle 3 kategóriával) közel 2000 fantasztikus film érkezett a világ minden tájáról. (98 ország). Ezek közül a legjobb 100 alkotást mutatják be Gödöllőn.
Gödöllő Város Önkormányzata - Megkezdődtek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál eseményeiA szervezők megemlékezve az idén 95 éves David Attenborough munkásságáról az idei évvetítési tematikájában az ő munkásságát emelik ki. A vetítési programnak a „David Attenborough világa” elnevezést adták.
A Fesztivál már második évére elérte, hogy a BBC a TerraMater stúdió minden évben nevezett olyan filmekkel, amiket David Attenborough-val forgattak. Idén a Spektrum TV támogatásának köszönhetően, versenyen kívül látható két kiemelkedő film „Attenborough – egy vadregényes élet” és az „Attenborough csodálatos világa”.
Két kiemelt vetítési helyszínen a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában egész nap, az Alsóparkban felállított ledfalon pedig 17.00 tól 22.00-ig a világ legnagyobb stúdióinak elmúlt két évben forgatott Természet és Természet-és Környezetvédelmi filmjeivel mutatják be az „Érzékeny Bolygó” jelenlegi helyzetét, bemutatva és alátámasztva a David Attenborough filmjeiben tett és bemutatott tényeket.
A fesztivál valamennyi programja ingyenesen látogatható.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás