Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Mindent összevetve, Görög Ibolya Gödöllőn járt

2018_11_gorog03

November 29-én este Görög Ibolya protokollszakértőt látta vendégül a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, aki telt ház előtt osztotta meg gondolatait a mindennapi viselkedés alapvető formáiról, a protokoll szerepéről az ember életében. A beszélgetőtárs L. Péterfi Csaba, Gödöllő város kommunikációs igazgatója volt, akit – mint később kiderült – az egyetemen tanított is a meghívott vendég.

Az esten számtalan kérdés merült fel a helyes viselkedés kapcsán, amit Görög Ibolya kitűnő humorral, közvetlenül tálalt a közönség elé. Hogyan kerüljük el, hogy alapvető hibákat ejtsünk egy hivatalos rendezvényen? Hogyan viselkedjünk, ha netán – bár nem sok esély van rá – II. Erzsébet fogad bennünket a Buckingham Palotában? Milyen ékszereket viseljünk (Havas Henriknek is megmondta, amit kell) vagy éppen hogyan fogjunk kezet az illemnek megfelelően.

Görög Ibolya egyébként 1987 és 1999 között dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. Ezalatt hét miniszterelnököt szolgált, 1992-től pedig protokollfőnökként irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Görög Ibolya azóta sem pihen: szinte mindennap járja az országot, előadásokat tart protokollról, rendezvényszervezésről és viselkedéskultúráról, fennmaradó idejében pedig olykor akár abszurd kérdésekre ad kimerítő e-mailes válaszokat.

Természetesen szóba került napjaink legnépszerűbb weboldalának viselkedéskultúrája is; igen, a Facebookról van szó, amiről Görög Ibolyának is volt véleménye.

A protokollfőnököt számtalan esetben kérték fel a színházak, hogy segítsen a rendezési folyamatok során. Hegedűs D. Géza színművész konkrétan arról érdeklődött, hogy hogyan is lehetne a darabban bunkó. Ibolya válasza a következő volt: nyalja le a kanalat és tartsa el a kisujját, mert ennél nagyobb bunkóság nincs.

Aki csak teheti, keresse fel a www.facebook.com/Godollonettv oldalt, ahol a teljes beszélgetés elhangzott. Megéri!

Az est végén Görög Ibolya dedikálta is az eddig megjelent öt könyvét. Ha már könyv, akkor könyvtár! Ha nem akarják megvenni, akkor kölcsönözzék, megéri!

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás