Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Modell értékű együttműködés

TAT_8891

Hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere és Dr.Gémesi György, Gödöllő polgármestere szeptember 20-án Veresegyházon.
A megállapodás célja egy Gödöllő-Veres térségi gazdaságfejlesztési tengely kialakítása, amely magában foglalja a két település idegenforgalmi fejlődésének elősegítését, és rendelkezik a Veresegyházon épülő fürdő megvalósításának jövőbeni anyagi támogatásáról és annak ellentételezéséről. Mindezek mellett a megállapodás fontos közös célnak tűzi ki a térség és a két város közlekedését könnyítő elkerülő út megépítését.

A tervek között szerepel hogy Gödöllő önkormányzata támogatást nyújt a Veresegyházon épülő fürdőkomplexum építéséhez, aminek ellentételezéseként Veresegyház a fürdőhasználatot kedvezményesen biztosítja a gödöllői lakosok számára. Ennek mértékéről a későbbiekben két település képviselő-testületének kell majd dönteni.

A Megállapodás nagy hangsúlyt helyez a két települése kulturális programjainak összehangolására is, valamint a civil- és az ifjúsági kapcsolatok erősítésére.
A Veresegyházon megkezdődött fürdőfejlesztés évente 200-250 ezer látogatót hozhat a településre, míg Gödöllőn a kastély vonz ugyanennyi érdeklődőt. A megállapodás ezeket a látogatókat igyekszik összehangolni egy térségi fejlesztési programon belül, amihez várják más települések csatlakozását is.

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere az ünnepélyes aláíráson kiemelte, fontosnak tartja a települések közötti együttműködést, mivel az mindenkinek számára előny. Örömének adott hangot, hogy a kezdeményezés mindkét város képviselő-testületének a támogatását megkapta.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere úgy fogalmazott: Ez a modell értékű kezdeményezés a gazdasági erőtérnek a kölcsönös előnyök mentén történő összekötése, amiben fontos szerep jut az egyes települések arculatához tartozó elemek összekapcsolásának. Ez több munkahelyet, és nagyobb adóbevételt jelent.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás