Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

MOL Mester-M Díjat kapott Karasz Gyöngyi – Benedek Krisztina oklevelet kapott

karaszgy

Tíz kiemelkedő munkát végző tanár és edző kapta meg a rangos elismerést, további 24 személy munkáját oklevéllel ismerte el a MOL Alapítvány. A pedagógusokat általában egykori tanítványaik jelölik a díjra. 2007 óta 115 tanár és edző kapta meg a MOL Mester-M Díjat, köztük idén Karasz Gyöngyi, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium kémia- és matematika tanára, aki 1985 óta kiváló érzékkel ismeri fel a tehetséges tanulókat, akiket sikeresen készít fel különféle megmérettetésekre. Számos diákja ért el előkelő helyezést a hazai kémia tantárgyi versenyeken, OKTV-n és a nemzetközi természettudományos diákolimpiákon. Egyetemi hallgatóknak tanári gyakorlatot tart, közreműködik az országos kémiaversenyek feladatainak értékelésében.
Gödöllő Város Önkormányzata - MOL Mester-M Díjat kapott Karasz Gyöngyi - Benedek Krisztina oklevelet kapott
A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akik a díjakat postán kapják meg.
A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. Idén a kuratórium közel 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik megkapták az elismerést.
A Mester-M Díj 2019. évi nyertesei természettudományos területen Erdősné dr. Németh Ágnes, informatika- és matematikatanár (Nagykanizsa), Hóbor Sándor, fizikatanár (Eger), Karasz Gyöngyi, kémiatanár (Gödöllő), Dr. Koncz Gábor, biológaitanár (Kisvárda). Művészeti területen a díjat Dr. Csillag Józsefné Demel Eszter, karnagy (Veszprém), Nagy László, rajz és vizuális művészet- és művészettörténet tanár (Szeged), Radics Miroslav Péter, klarinét művész-tanár (Pécs) vehették át. Utánpótlásedzők között Eperjesi László, atlétika edző (Békéscsaba), Gyimes Nikolett, cselgáncs edző (Győr), Török Lóránd, testnevelés tanár (Pannonhalma) lettek a 2019. évi Mester-M díjazottak.
A MOL Alapítvány a 2019. évi jelöltek közül első ízben oklevéllel ismerte el azok pedagógiai munkásságát, akiknek a neve az értékelés során az ún. short listre, a szűkített listára felkerült a későbbi díjazottak nevei mellett. Közöttük volt az ugyancsak gödöllői Benedek Krisztina népi ének- és néptánctanár is.

A MOL által készített bemutatkozó film:

Gödöllő Város Önkormányzata - MOL Mester-M Díjat kapott Karasz Gyöngyi - Benedek Krisztina oklevelet kapott

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás