Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Négymilliárdos gödöllői beruházással erősíti elközelezettségét Délkelet-Európában a TRUMPF

TRUMPF-Godollo-latvanyterv

A német gépgyártó és lézerspecialista TRUMPF vállalat (14.500 munkavállaló, éves forgalom 3,5 milliárd euró) erősíti magyar leányvállalatát (66 munkavállaló, éves forgalom 46,4 millió euró). Az autóipar növekvő üzleti lehetőségei által a TRUMPF csoport összesen 4 milliárd forintot fektet be egy új épületbe, valamint egy gépekkel felszerelt bemutatóterembe a Gödöllői Üzleti Parkban. Az építkezés még  májusában megkezdődik, a hivatalos alapkőletétel előreláthatólag június végén lesz.
A beruházással  Magyarország a TRUMPF csoport délkelet-európai – beleértve Törökországot is – csomópontjává válik.

A lézerek árbevétele az autóipar számára gyártott akkumulátortechnika és egyéb komponensek területén a régióban 2025-ig el-érheti a 100 millió eurót.

 

Gödöllő Város Önkormányzata - Négymilliárdos gödöllői beruházással erősíti elközelezettségét Délkelet-Európában a TRUMPF„A beruházással Magyarországot délkelet-európai stratégiai csomóponttá kívánjuk emelni” – mondta a TRUMPF igazgatóságának elnöke, Nicola Leibinger-Kammüller asszony Ditzingenben. „Ez erősíti az üzleti tevékenységünk szinergiáit olyan országokkal, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, ezen felül Törökországgal is. Magyarországon kiemelkedő számú német autómárka rendelkezik gyártóüzemmel. Az ország a dél-koreai, TRUMPF lézereket használó akkumulátorgyártók számára a hídfő szerepét tölti be Európa irányába.”

Középtávon a TRUMPF csoport az említett piacokon az évtized közepére 100 millió euró összesítettGödöllő Város Önkormányzata - Négymilliárdos gödöllői beruházással erősíti elközelezettségét Délkelet-Európában a TRUMPF forgalmat tervez. A bővítés során a vállalatcsoport csak Magyarországon az eddigi 66 munkahely mérsékelt növekedésével számol. „Az új bemutatóterem és alkalmazástechnikai központ a délkelet-európai régió számára segítségünkre lesz, hogy a kitűzött növekedési célokat elérjük és újmunkahelyeket teremtsünk” – tette hozzá Major Tamás, aki 2013 óta a magyarországi TRUMPF ügyvezetője.

Két jubileum is küszöbön áll 2023-ban, melyek a szoros kapcsolatot tovább erősítik a magyarországi TRUMPF vállalat és a németországi anyacég között: A TRUMPF vállalat 2023-ban ünnepli 100 éves fennállását, a TRUMPF márka pedig 50 éve lesz jelen a magyar piacon.
Fotó: TRUMPF”.

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás