Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Nem változik a hulladékszállítás rendje az első félévben

A szokásoknak megfelelően a hulladékszállítást városunkban végző Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTKH) közzétette a következő félévi szállítási rendjét. Ebből kiderült, hogy a megszokott időpontok megmaradnak.

A háztartási (kommunális) hulladékot minden szerdán viszik el, a csomagolási hulladékot (szelektív) pedig január 11-jén gyűjtik be először, és onnantól kezdve minden 2. hét szerdán viszik el. A szokásoknak megfelelően ezeket bármilyen átlátszó zsákban ki lehet helyezni.

A DTKH kéri, hogy a lakók fokozott gonddal járjanak el a hulladékok tömörítésével kapcsolatban, amivel is csökkenthetik a tároláshoz szükséges helyet, valamint a kihelyezésükhöz szükséges zsákok mennyiségét.

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtése 2023. április 12-én, szerdán kezdődik, és onnantól minden 2. héten viszik el a házak elől. A kertgondozás során levágott füvet, egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTKH által kibocsátott zsákban, illetve az ágnyesedéket legfeljebb 100 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként max. 1 köbméter mennyiségben), a zsák mellé kell kihelyezni az ingatlan elé, a közterületet nem szennyező módon.

A zöldhulladék gyűjtésére alkalmas zsákokat a cég honlapján (www.dtkh.hu) megtalálható értékesítési helyeken lehet beszerezni bruttó 180 Ft/db egységáron.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás