Hírek

Pro Architectura Díjat kapott Gödöllő

Pro Architectura Díjat kapott Gödöllő

Pro Architectura Díjjal tüntette ki a Miniszterelnökség Gödöllő Város Önkormányzatát. A rangos elismerést a Várkapitányi lak felújításáért ítélték oda a városnak, Építtető kategóriában, Gulyás Gergely minisztertől dr. Gémesi György polgármester vette át.

A díjat még a múlt év végén ítélték meg Gödöllőnek, ám a koronavírus járvány miatt az átadására csak 2021. június 19-én került sor.

A Várkapitányi Lak megújulása 2019-ben fejeződött be, több évi kitartó munka során a város nettó 433 millió forintot fordított az épület megmentésére és felújítására. A beruházásból 24 millió az NKA pályázatából a többi saját forrásból állt rendelkezésre. A műemlék épület rekonstrukcióját Mészáros Judit gödöllői főépítész fogta össze.

A patinás épület rendezvényhelyszínként funkcionál, többek között kiállításoknak, konferenciáknak ad helyet. A díj 1 millió forint jutalommal jár.

 

 

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content