Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Rendkívüli testületi ülés dönt az energia árak miatti intézkedésekről

Rendkívüli ülést tart holnap Gödöllő önkormányzatának képviselő-testülete, ahol a drasztikusan megemelt energiaárak miatt szükséges intézkedésekről döntenek. Az energiagazdálkodási munkacsoport mai ülésén véglegesítette a testület elé kerülő, december 31-ig szóló intézkedési tervet.
A péntek éjjel megjelent távhő díjat szabályozó miniszteri rendelet tizenötszörösére emelte Gödöllő önkormányzatának a távhő díját. 1 gigajoule energia a korábbi 3605.- forintról 55 225.- forintra drágult. Az új ár október 1-jével lépett életbe. A tizenötszörös emelés miatt a korábban tervezettnél drasztikusabb intézkedésekre tesznek javaslatot, amelyek érintik az intézmények szolgáltatásait és nyitvatartását.
A súlyos döntések tervei között szerepel a Művészetek Háza működésének átmeneti szüneteltetése október 31-től 2023. április 15-ig, az itt működő művészeti csoportoknak erre az időre más helyszíneket keresnek. A könyvtárban és a múzeumban a jogszabályban meghatározott módon biztosítani kell az állományvédelmet, de a szolgáltatásokban és a nyitvatartásban lesznek változások. November 1-jétől átmenetileg múzeumként nem lesz látogatható a Királyi Váró sem. Az Egyesített Szociális Intézmény Ady sétányon lévő épületében (idősek otthona – a szerk.) A Blahai Idősek Napközi Otthona – amit az önkormányzat mindenképpen szeretne fenntartani – átmenetileg az Ady sétányon lévő idősek otthonában kap helyet.
A tervezet szerint prioritást élveznek a gyerekekkel, az idősekkel és a betegekkel foglalkozó intézmények: a bölcsődékben és az óvodákban 22 fokra lehet majd fűteni és az idősek otthonában is 22 fokot határoz meg a javaslat a gondozottak ellátására szolgáló helyiségekben.
A munkacsoport javaslatai között Energia Veszélyhelyzeti Fejlesztési Alap, valamint a szociálisan rászoruló családok támogatására Energia Veszélyhelyzeti Működési Alap létrehozása is szerepel.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás