Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Saját frakciója sem támogatta Kolozs Csaba ötletét

Bár a Nemzeti Sportközpontoknak kötelező megépíteni az Isaszegi út – Ady sétány csomópontban a körforgalmat, Kolozs Csaba fideszes önkormányzati képviselő az állami szervezet helyett a várossal építtetné meg azt – derült ki a képviselő-testület január 27-ei rendkívüli ülésén.
Gödöllő önkormányzata pályázatot nyújt be az Ady sétány Isaszegi út – Török Ignác utca közötti szakaszának felújítására. 2021-ben már pályázott ezzel a város ám akkor nem került be a támogatottak közé.
A mostani pályázathoz 52.445.958 Ft önrészt biztosít az önkormányzat a testület döntése értelmében…. ha nyer a pályázat. Kolozs Csaba azonban már arra készül, hogy nem nyer. Legalábbis úgy tűnik, miután az ülésen azzal az ötlettel állt elő, hogy sikertelen pályázat esetén az önerőre elkülönített összegből, valamint abból a 20 millió forintból, amit még 2020 szeptemberében szavaztak meg a létesítmény megvalósításának támogatására – az önkormányzat 2022-ben építtesse meg a körforgalmat. Az ötlet azonban még saját frakciójában sem talált egyhangú támogatásra.
Hogy miért? Elsősorban azért, mert 2017 -ben a képviselő-testület konszenzussal úgy foglalt állást, hogy a Gödöllői uszoda beruházáshoz a körforgalmi csomópontot meg kell építeni.
A használatbavételi engedély kiadásának feltétele volt, hogy megoldódjon a közútcsatlakozás, ám a beruházó Nemzeti Sportközpontok nem tette meg az ehhez szükséges lépéseket.
Mivel az uszoda használatbavételi engedélye kiadásának feltétele volt, hogy megoldódjon a közútcsatlakozás, a képviselő-testület 2020 szeptemberi ülésén úgy döntött, hogy a gödöllői lakosok érdekeit szem előtt tartva, annak érdekében, hogy az uszoda megnyissa kapuját, kompromisszumos javaslatot fogadott el. Ebben többek között leszögezte: a „Gödöllői uszoda beruházás” közúti kapcsolatának megvalósítása érdekében a kanyarodósáv nélküli, jelzőlápás csomópont kiépítéséhez hozzájárul azzal a kikötéssel, hogy a beruházónak kötelessége 2022. október 30-ig körforgalmi csomópont vagy jelzőlámpás, kanyarodósávos kereszteződés kiépítése. A testület kötelezettséget vállalt arra, hogy amennyiben körforgalmi csomópont kerül kiépítésre, az önkormányzat 2021. évi költségvetésében a körforgalomhoz szükséges tervezési, illetve kivitelezési feladatok teljesítéséhez összesen maximum 20 millió Ft fedezetet különít el, amelynek rendelkezésre bocsátására külön megállapodás megkötése alapján kerülhet sor.
Mindemellett a fenti hetvenkét millió forint csak a töredéke annak, amennyibe egy körforgalom megvalósítása kerül.
Kolozs Csaba fideszes önkormányzati képviselő ötletét a testület, 3 igen mellett, 5 nem és 5 tartózkodással utasította el, tehát még a Fidesz-KDNP frakció sem támogatta.
Lehet, hogy egy kép erről: fa és út
0
elért ember
1
aktivitás
Terjedési pontszám
Bejegyzés kiemelése
1
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás