Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Spanyol tűz: megnyílt a GödöllŐsz Fesztivál

AR_9350

Forró hangulatot teremtett péntek este a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Talamba Ütőegyüttes a Spanyol tűz című hangversennyel, ami egyben a 2018-as GödöllŐsz Fesztivál megnyitó eseménye is volt.
A műsorban Bizet-Scsedrin: Carmen-szvit, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, Manuel de Falla: Tűztánc, Ravel: Spanyol rapszódia remekművei hangoztak fel, Horváth Gábor vezényletével.

A GödöllŐsz Fesztivál november végén az Erzsébet királyné vers- és prózamondó versennyel zárul. A számtalan kulturális programot magába foglaló rendezvénysorozat tartalmazza a Belvárosi Napokat, az Ars Sacra Fesztivált, a Gödöllői Királyi Kastélyban október 5-14. között megrendezésre kerülő 20. Jubileumi Nemzetközi Hárfafesztivált és a Liszt Fesztivált, amire október 19-22. között kerül sor.

A városi kulturális csoportokat összefogó eseménysorozat egyaránt gazdag zenei programokban, kiállításokban és színi előadásokban. Így például az egyik
kiemelt eseménye szeptember 15-én Szekeres Erzsébet textilművész három helyszínes (könyvtár – Levendula Galéria – Szentháromság templom) kiállítássorozata, amely egyben az Ars Sacra Fesztivál része. De izgalmasnak ígérkezik a Gödöllői Királyi Kastély október végén megnyíló új, „Zárolva – A gödöllői kastély titkos élete” című időszaki kiállítása, ami a kastélynak abba korszakába kalauzolja el a látogatókat, amikor az épületben szovjet katonai laktanya és szociális otthon működött.

A színielőadások között egyaránt találunk gödöllői és fővárosi produkciókat. Így például a Garabonciás Színtársulat Osztrigás Mici című előadását október 17-én ismét láthatja a közönség. Igazi különlegességnek ígérkezik a barokk színházban november 16-án bemutatásra kerülő, s emellett 17-én, 22-én és 23-án látható Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című előadása is. Mindezek mellett olyan népszerű fővárosi előadásokra is számíthat a gödöllői közönség, mint a Madách Színház vendégjátékaként október 31-én bemutatásra kerülő Szomorú vasárnap.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás