Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Starsky és Hutchinson Gödöllőn

IMG_3054

Városunkon át vezetett az útja a manchesteri Martin Hutchinson környezetvédelmi aktivistának és hű kísérőjének, Starskynak, az örökbefogadott keverék kutyának. Mindenütt, amerre jár, a környezetünk védelmére, a Föld erőforrásainak megőrzésére és a környezettudatos szemléletmódra hívja fel az emberek figyelmét.
– Az emberek közönyösek, érdektelenek, pedig nagy a baj! – mondta Martin Hutchinson, az egykori angol tűzoltó. – Pár perc odafigyelést mindenki megengedhetne magának, hogy jobb legyen a világunk. Ne szemeteljünk, ne vásároljunk műanyag termékeket! Lassítsunk egy kicsit, figyeljünk oda a világunkra! Rajtunk is múlik, milyen jövőt hozunk létre a gyerekeinknek.
Martin Hutchinson és Starsky Szlovákia felől érkezett Magyarországra, ahol Miskolcon és Gyöngyösön át érkezett Gödöllőre.
– Útközben rengeteg szemetet láttam, hihetetlen, hogy az emberek mennyire felelőtlenek! Ez nem azt jelenti, hogy Magyarország Európában a mezőny végén kullogna; bőven akad még olyan ország a kontinensen, ami sokkal szemetesebb. Sőt! Kelet-Európában még több lehetőséget látok, mert a nyugati országokban már sokkal régebb óta zajlik az a folyamat, ami idáig vezetett.
Az 58 éves aktivista 2006 óta több mint 800 iskolában járt, hogy „felnyissa” a fiatalok szemét. Eddig gyalogosan 24 ezer, kerékpáron pedig mintegy 21 ezer kilométert tett meg Európában és Amerikában.
– Nem akarok én senkit „megtéríteni”. Csupán azt szeretném, ha végre az emberek észrevennék, hogy nagy baj van, de még van idő a cselekvésre.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás