Hírek

Starsky és Hutchinson Gödöllőn

Starsky és Hutchinson Gödöllőn

Városunkon át vezetett az útja a manchesteri Martin Hutchinson környezetvédelmi aktivistának és hű kísérőjének, Starskynak, az örökbefogadott keverék kutyának. Mindenütt, amerre jár, a környezetünk védelmére, a Föld erőforrásainak megőrzésére és a környezettudatos szemléletmódra hívja fel az emberek figyelmét.
– Az emberek közönyösek, érdektelenek, pedig nagy a baj! – mondta Martin Hutchinson, az egykori angol tűzoltó. – Pár perc odafigyelést mindenki megengedhetne magának, hogy jobb legyen a világunk. Ne szemeteljünk, ne vásároljunk műanyag termékeket! Lassítsunk egy kicsit, figyeljünk oda a világunkra! Rajtunk is múlik, milyen jövőt hozunk létre a gyerekeinknek.
Martin Hutchinson és Starsky Szlovákia felől érkezett Magyarországra, ahol Miskolcon és Gyöngyösön át érkezett Gödöllőre.
– Útközben rengeteg szemetet láttam, hihetetlen, hogy az emberek mennyire felelőtlenek! Ez nem azt jelenti, hogy Magyarország Európában a mezőny végén kullogna; bőven akad még olyan ország a kontinensen, ami sokkal szemetesebb. Sőt! Kelet-Európában még több lehetőséget látok, mert a nyugati országokban már sokkal régebb óta zajlik az a folyamat, ami idáig vezetett.
Az 58 éves aktivista 2006 óta több mint 800 iskolában járt, hogy “felnyissa” a fiatalok szemét. Eddig gyalogosan 24 ezer, kerékpáron pedig mintegy 21 ezer kilométert tett meg Európában és Amerikában.
– Nem akarok én senkit “megtéríteni”. Csupán azt szeretném, ha végre az emberek észrevennék, hogy nagy baj van, de még van idő a cselekvésre.

Gödöllő Város Önkormányzata Starsky és Hutchinson Gödöllőn Gödöllő Város Önkormányzata Starsky és Hutchinson Gödöllőn Gödöllő Város Önkormányzata Starsky és Hutchinson Gödöllőn Gödöllő Város Önkormányzata Starsky és Hutchinson Gödöllőn

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content