Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Szent István napján adták át a városi kitüntetéseket

9
Gödöllő város elismeréseinek átadásával kezdődtek az ünnepi programok augusztus 20-án. Hagyományosan ezen a napon adják át a Gödöllő Díszpolgára címet, idén azonban a pandémia miatt most került sor a Gödöllő Kultúráért, és a Gödöllő Városáért díjak átadására is, többen pedig Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést vehettek át a Művészetek Házában megtartott ünnepségen.
A díjazottak tiszteletére rendezett ünnepi műsorban a Gödöllői Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola egykori és jelenlegi növendéke és tanárai közreműködtek .
Az eseményt városunk több korábbi kitüntetettje, valamint Hohn Krisztina országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével.

A Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető címet idén Katona Szabó Erzsébet, Ferenczy Noémi- és Príma-díjas textilművész, Érdemes Művész, az MMA rendes tagja, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány elnöke kapta.
A képviselő-testület, Katona Szabó Erzsébet kiemelkedő szakmai életútját, magas szintű művészetszervező tevékenységét és értékteremtő alkotóművészeti munkásságát ismerte el.
A Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím Gödöllő Város Önkormányzatának legmagasabb szintű elismerése, mely azoknak a magyar vagy nem magyar személyeknek adományozható, akik a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkottak, egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizációt, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.

Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést vehetett át:
Dr. Klacsmann Borbála történész, a Holokauszt gödöllői eseményeinek feldolgozásáért, az ehhez kapcsolódó helytörténeti ismeretek bővítéséért;
Kovács Éva Marianna, a Gödöllői Királyi Kastély muzeológusa a kulturális életben végzett kiemelkedő, magas szakmai színvonalon végzett tevékenységéért;
Sánta Ágnes kulturális programszervező a Gödöllői Királyi Kastélyban végzett kiemelkedő szakmai munkájáért, és
Vörös Eszter Anna az Eyciir Varázsbolt és Galéria tulajdonosa a művészeti életben végzett tevékenységéért.
Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerésben részesült Sivadó János görögkatolikus parókus, aki 20 éven át odaadóan látta el a gödöllői egyházközség parókusi feladatait, valamint a Szentkereszt Görögkatolikus Templom megépítésének kezdeményezéséért és a gyülekezet megerősítéséért végzett tevékenységéért;
Ullmann Péter Ágoston nyugalmazott kormányzó perjel és plébános, a Gödöllői Premontrei perjelség élén, és az általa fenntartott Premontrei Szent Norbert Gimnáziumért kifejtett tevékenységéért.
Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést kaptak a gödöllői olimpikon is, akik a XXXII. nyári olimpiai játékokon kiemelkedő sport eredményt értek el Tokióban:
Mészáros Eszter sportlövő a 2021. évi tokiói olimpián, a légpuskások 10 méteres csapatversenyében elért 7. helyezéséért, Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívó, Gödöllő Város történetének első olimpiai érmének megszerzéséért, a gödöllői vívósport, a GEAC hírnevének erősítéséért,
és Navarrete József „Pepe” vívóedző a GEAC kardedzőjeként hozzájárult Gémesi Csanád felkészüléséhez és a tokiói olimpián, a kardcsapat tagjaként megszerzett bronzéremhez. Mivel Navarrete József paralimpiai elfoglaltsága miatt ismét Tokióban tartózkodik, ő az elismerést egy későbbi időpontban veszi majd át.
A Gödöllő Kultúráért Díjban idén városunk zenei életének két kiemelkedő személyisége részesült.
Gödöllő város képviselő-testülete Ferenczy Beátának, a Gödöllői Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárnőjének, a gödöllői zeneművészeti életben végzett színes és magas színvonalú szakmai tevékenységéért, Juniki Spartakusnak, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar koncertmesterének, hegedűszólistájának pedig a gödöllői zeneművészeti életben végzett munkásságáért, valamint magas színvonalú szakmai tevékenységéért ítélte oda a díjat.
Juniki Spartakus koncert fellépése miatt nem tudott jelen lenni az eseményen, ezért a díjat egy későbbi időpontban veheti majd át.
A „Gödöllő Városért” kitüntetéssel minden évben olyan személyiségek és közösségek munkáját ismerik el , akik kiérdemelték a közmegbecsülést, példás, magas színvonalú tevékenységükkel hozzájárultak Gödöllő jó hírnevének növeléséhez.
A képviselő-testület döntése értelmében idén Liskáné Fóthy Zsuzsanna, Dr. Bucsyné Prém Katalin és a Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület részesült a kitüntetésben.
– Liskáné Fóthy Zsuzsanna, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója a város kulturális életében aktívan vállalt szerepéért, és magas színvonalú szakmai – tevékenységéért;
– Dr. Bucsyné Prém Katalin, a Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola igazgatójaként végzett tevékenységéért, valamint az SNI és hátrányos helyzetű diákok nevelésében végzett kiemelkedő munkásságáért kapta meg a kitüntetést, amit egészségügyi okok miatt egy későbbi időpontban fog átvenni.
– A Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület a szabadidős sport népszerűsítéséért, valamint a természetvédelemért vállalt önkéntes munkájának elismeréséért részesült a kitüntetésben.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás