Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Tájékoztatás a helyi választókerületi beosztásról

A Választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (továbbiakban Ve.) 306/A §-a alapján az egyéni választókerületeket a helyi választási iroda vezetője alakítja ki. A Ve. 306/C.§ b.) pontja úgy rendelkezik, hogy a helyi választási iroda vezetője az általános választást megelőző évben november 30-ig módosítja a választókerületi beosztást, ha valamelyik egyéni választókerület választásra jogosultjainak száma a településen egy egyéni választókerületre jutó választásra jogosultak számának átlagától való eltérése meghaladja a húsz százalékot. Gödöllő esetében három választókerületet is érintett volt, ezért a választókerületi beosztás módosítását el kellett végezni.

A Ve. 306/A §-ban foglaltaknak megfelelően a Helyi Választási Bizottság véleményét kikértem, a bizottság tagjai a határozatban foglaltakat egyhangúlag támogatták. Az új egyéni választókerületi beosztást a 2/2023.(XI.30.) HVI vezetői határozat tartalmazza, mely Gödöllő város hivatalos honlapján 2023. november 30. napjától elérhető.

A módosítás során különös figyelmet fordítottam arra, hogy ha lehetséges, az eddigi választásokon megszokott szavazóhelyiségekbe tartozzon egy-egy utca, azonban felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy ne megszokásból induljanak el június 9-én szavazni, mindenképp figyeljenek a választási értesítőben szereplő címre!

Az egyszerűbb és pontosabb tájékozódás, tájékoztatás érdekében szükségesnek találtam a térképi ábrázolást, mely a városi honlapon, a www.godollo.hu/valasztasi-terkep oldalon már elérhető.

 

Dr. Kiss Árpád
Gödöllő Város Jegyzője,
Helyi Választási Iroda vezető

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás