Hírek

Tájékoztatás a március 8-tól érvényes járványügyi tudnivalókról

Tájékoztatás a március 8-tól érvényes járványügyi tudnivalókról
Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány 104/2021. (III. 5.) rendelete, A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról. Az ebben foglaltak szerint március 8-tól az alábbi intézkedések lépnek életbe Gödöllő területén.
Március 8-tól március 22-ig:
– A maszkviselés valamennyi közterületen kötelező olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje Kivétel a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy.
– A város parkjaiban továbbra is lehetőség van egyéni szabadidős sporttevékenységre, ennek során nem kell maszkot viselni.
– A Gödöllői Városi Piac továbbra is fogadja a vásárlókat a járványügyi szabályok betartásával.
– A Gödöllői Városi Múzeum, a Művészetek Háza és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ zárva tart, valamennyi szolgáltatásuk szünetel.
– A Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata, valamint a Kalória Gödöllői Nonprofit Kft., a VÜSZI Non Kft. és a Gödöllői Távhő Kft. ügyfélszolgálata zárva tart, de telefonon,valamint e-mailben fogadják az ügyfelek megkeresését.
Március 8-tól április 7-ig:
– A városi óvodákban rendkívüli szünet lesz , gyermekfelügyelet ez idő alatt a kormányrendelet értelmében nem szervezhető.
– A város valamennyi iskolájában minden évfolyam digitális tanrendre áll át, gyermekfelügyelet itt sem szervezhető.
– A bölcsődék továbbra is nyitva tartanak.
– Az óvodás és az iskolás gyerekek számára az étkeztetést a Kalória Nonprofit Kft. a 2020. tavaszi óvoda- és iskolabezárás időszakához hasonlóan elviteles formában biztosítja, melyről minden érintett szülő értesítést kap.
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Skip to content