Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Tájékoztatás egyéni gazdaságok összeírásáról

ksh
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a Statek Kft. közreműködésével mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” elnevezéssel.
Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak. A felvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező. Az adatszolgáltatói terhek mérséklése céljából a 2020. évi Agrárcenzust követően a hivatal nagymértékben csökkentette az adatszolgáltatók számát, amit az adminisztratív adatforrások (pl. Magyar Államkincstár, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ) információinak átvétele, illetve a kérdőíven előnyomtatva szereplő adminisztratív azonosítók ellenőrzése tesz lehetővé.
A KSH valamennyi adatszolgáltatónk számára biztosítja az online önkitöltési lehetőséget 2021. november 15. és november 25. között, amely időszak alatt az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton kapnak névre szóló tájékoztatást az érintettek. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2021. november 26. és december 15. között.
Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírók végzik, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az állami tulajdonú Statek Kft. felett a tulajdonosi jogokat a KSH elnöke gyakorolja.
A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók kizárólag konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.
A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, az adatszolgáltatók és az összeírók egészségének védelmét egyaránt szem előtt tartva, a KSH szorgalmazza az internetes kitöltést, illetve az összeírókat felkészítették az ilyenkor követendő magatartásra, és lehetővé tették a telefonos kikérdezést is.
A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.
A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.
A felvétellel kapcsolatos kérdés esetén az ingyenes hívható 80/200–766 telefonszámon (a 2-es gomb, majd a 2219-s OSAP-szám megadását követően) kaphatnak további tájékoztatást az érdeklődők.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás