Hírek

Tájékoztatás elnyert támogatásról

Tájékoztatás elnyert támogatásról

2018.01.31.
GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
TÁJÉKOZTATÁS ELNYERT TÁMOGATÁSRÓL
GÖDÖLLŐ KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA A KEHOP 5.2.9. KÓDSZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN
Gödöllő Város Önkormányzata a „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című konstrukció keretében pályázatot nyújtott be. A KEHOP-5.2.9-16-2016-00033 azonosító számmal regisztrált, a „Gödöllő középületeinek energetikai felújítása a KEHOP 5.2.9. kódszámú pályázat keretében” c. pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 250 millió forint összegű támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt 2017. áprilisában kezdődött és 2018 elején fejeződött be.
A Széchenyi 2020 előirányzatából Gödöllő Város Önkormányzata a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósult meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%.
A „Gödöllő középületeinek energetikai felújítása a KEHOP 5.2.9. kódszámú pályázat keretében” című pályázat során az Önkormányzat célul tűzte ki és megvalósította a Művészetek Háza Gödöllő Kulturális és Konferencia Központ és a Petőfi Sándor Általános Iskola energiahatékonysági felújítását, a villamos energia fogyasztásának csökkentése érdekében. Az épületek üzemeltetési költségei igen jelentősek. A magas üzemeltetési költséget főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás tették ki. Ezek alapján vált szükségessé a fűtési energiaigény csökkentése, amit az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével valósítottak meg.
A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett iskola tanulói és dolgozói, valamint a kulturális központba érkező vendégek – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben tanulhatnak, oktathatnak, szórakozhatnak. A fejlesztés után jelentősen csökken az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárul az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához. Gödöllő Város Önkormányzata Tájékoztatás elnyert támogatásról

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content