Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Tájékoztatás Favipiravir felírással kapcsolatban

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a
koronavírus-járvány harmadik hullámában meredeken emelkedő-fertőzések miatt a kórházi kezeléseknél alkalmazott favipiravir gyógyszer március eleje óta már a járóbeteg-ellátásban is elérhető a betegek otthoni gyógyulásához. A tablettát az enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató, valamint az igazoltan COVID pozitív betegek részére lehet felírni, ezzel is elősegítve a betegség könnyebb lefolyását és csökkentve a kórházi kezelésre szorulók számát.

A Favipiravir készítményt már az orvosi ügyeleten feladatot ellátó ügyeletes orvos is felírhatja, ezáltal biztosítva a betegek számára történő folyamatos felírás lehetőségét. A társaság, mint központi orvosi ügyeleti szolgáltató maximálisan részt vesz a COVID19 pandémia leküzdésében, így természetesen a Favipiravir készítmény betegek részére történő felírásban is teljes mértékben közreműködik. Ezáltal, mint felelős orvosi ügyeleti szolgáltató, mindent megtesznek annak érdekében, hogy jelen járványügyi helyzetbn a betegek, a lakosok és ezáltal az állam segítségére legyenek.
A vonatkozó utasításrend a gyógyszer felírása kapcsán úgy rendelkezik, hogy a felíró orvos a betegek vonatkozásában utánkövetést köteles biztosítani, de az ügyeletben történő felíráskor ez a kitétel direkt módon, nehezen biztosítható. Így a gyógyszer felírását követően a betegutat a beteg háziorvosa követi nyomon. Természetesen a társaság a gyógyszerfelírás tényéről tájékoztatja az illetékes háziorvost, és a beteg egészségügyi dokumentációját is a háziorvos rendelkezésére bocsátja.

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás