Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról

plakát-1
A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2022” elnevezéssel rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre Gödöllőn. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2218.
Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.
A adatfelvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező!
A KSH valamennyi adatszolgáltató számára biztosítja az online önkitöltési lehetőséget 2022. május 13. és május 25. között. Erről e-mailben vagy postai úton névre szóló tájékoztatást kapnak. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen, 2022. május 26. és június 15. között.
Az összeírási munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) megbízólevéllel/igazolvánnyal ellátott összeírói végzik. A megbízólevél/igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni!
Az adatfelvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik.
A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, adatszolgáltatóik és az összeírók egészségének védelmét egyaránt szem előtt tartva, az összeírókat felkészítették az ilyenkor követendő magatartásra, és lehetővé tették a telefonos kikérdezést is.
A felvétel során nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.
Az adatfelvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást. Kérdés esetén az ingyenes hívható 80/200–766 számon (a 2-es gomb, majd a 2218-as OSAP-szám megadását követően) kaphatnak bővebb információt az érdeklődők.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás