Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Tájékoztató a városi temető nyitva tartásáról

A VÜSZI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a Dózsa György úti városi temető az október 22-23-ai, valamint a Mindenszentek ünnepe hosszú hétvégéjén (október 29-november 1) is 8-20 óra között látogatható.
Ezeken a napokon a látogatottság függvényében engedélyezett a gépkocsival történő behajtás. A délutánok folyamán az emlékezők nagy száma miatt előfordulhat, hogy csak az erre jogosult mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők számára lesz biztosítva ez a lehetőség. Fontos információ, hogy a temető területét 16 óráig gépjárművel el kell hagyni! A nyilvános illemhely a nyitvatartási idő végéig, azaz 20 óráig üzemel.
Az ünnepek alatt a rendőrség és a polgárőrség közösen segíti majd, hogy a látogatók méltó módon emlékezhessenek szeretteikre. Felhívjuk figyelmüket ugyanakkor, hogy a temető környékén mind a gépjármű-, mind a gyalogosforgalom jelentős növekedésére kell számítani, ezért kérjük, körültekintően, a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával közlekedjenek. Kérjük továbbá, hogy vigyázzanak értékeikre, valamint a gyertyagyújtásra is az alapvető szabályok figyelembevételével kerüljön sor!
Az elkövetkezendő napokban a VÜSZI elvégzi a temetőben a közterületek karbantartási munkáit. Fontos információ azonban, hogy a sírok rendben tartása a hozzátartozók feladata, melyet a zsúfoltság elkerülése érdekében célszerű lehetőség szerint időben elvégezni.
Tájékoztatnak továbbá,   hogy a Gödöllő Város Önkormányzatának megbízása alapján az elmúlt esztendőben elkészült térinformatikai rendszer Temető KáptaLAN moduljának okostelefonnal történő használatával a látogatás során lényeges információkról lehet tájékozódni, valamint a navigációnak köszönhetően az egyes nyughelyek pontos helye is könnyen megtalálható. Az alkalmazás letöltése a temető bejáratainál található QR-kódokkal történhet.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás