Hírek

Tízéves az Irka

Tízéves az Irka

Vidám estével és jubileumi kiadvánnyal ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját az Irodalmi Kerekasztal, közismertebb nevén az IRKA.
A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ zsúfolásig megtelt konferenciatermében Gémesi György polgármester köszöntötte az IRKA tagjait, akik – mint mondta – jelentős értéket képviselnek Gödöllő kulturális életében.
Az est folyamán Istók Anna, az írókör vezetője fotó összeállítással, eddig el nem hangzott és meg nem jelent írásokkal elevenítette fel az elmúlt évtized eseményeit.
Mint azt az est moderátora, L. Péterfi Csaba kérdéseire válaszolva elmondta, az egykori tagok közül ma már sokan publikálnak különböző irodalmi lapokban, vesznek részt pályázatokon és jó  néhányuknak önálló kötete is megjelent.
Az elmúlt években öt antológiát adtak ki a tagok írásaiból, amelyek sokszor kapcsolódtak a városi kulturális tematikus évekhez. Most egy jubileumi kiadványt állítottak össze az egykori és a jelenlegi tagok írásaiból.
Az “IRKA 10” -ben negyvenhat szerző alkotása szerepel, az alapítók és az újonnan csatlakozók munkái mellett a már elhunyt tagok írásai is helyet kaptak.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Skip to content