Hírek

Történelmi konferencia a kastélyban

Történelmi konferencia a kastélyban

Magyarország 1918. Az Osztrák-Magyar Monarchia és a történelmi Magyarország utolsó éve

címmel rendezett konferenciát pénteken a királyi kastély Barokk Színházában az Ifj. Gróf Andrássy Gyula Alapítvány és a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Kft.

A megjelenteket Szeiler Erika, a kuratórium elnöke, Gémesi György polgármester és Ujváry Tamás, a kastély ügyvezető igazgatója köszöntötték.

A résztvevők között volt Jeszenszky Géza, történész, egyetemi magántanár, az Antall-kormány külügyminisztere, aki Az Osztrák-Magyar Monarchia és a különbéke. Mensdorfftól Andrássyig címmel tartott előadást.

Gerő András történész, egyetemi tanár egy alkalommal egy európai nagyhatalom látens fővárosaként említette a dualizmus korabeli Gödöllőt. Mint emlékezetes, Magyarország európai uniós elnökségének idején a kastély számos nemzetközi találkozó színhelye volt. A történelmi falak most a múlt század folyamatait meghatározó világégés közép-európai vonatkozásait taglaló eseménynek adott otthont.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content