Hírek

Továbbra is érvényben marad a behajtási engedélyre és az útdíjra vonatkozó rendelet

Továbbra is érvényben marad a behajtási engedélyre és az útdíjra vonatkozó rendelet
Törvényességi észrevétellel élt a Pest Megyei Kormányhivatal a Gödöllő Város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról szóló 14/2021. (V. 17.) rendelet kapcsán, és a díjfizetésre vonatkozó rendelkezések hatályba nem lépését, valamint a rendelet erre vonatkozó részeinek hatályon kívül helyezését kérte.
Az észrevételt a képviselő-testület az augusztus 30-ai rendkívüli ülés keretében tárgyalta, majd hét igen, két nem és két tartózkodás mellett úgy döntött, a rendeletet díjfizetésre vonatkozó rendelkezéseinek hatályba nem lépéséről és hatályon kívül helyezéséről nem kíván rendelkezni.
A képviselő-testület nem ért egyet a Kormányhivatal által megfogalmazottakkal, különösen annak tükrében, hogy mind Pest megyében, mind országosan számos településen van hatályban ilyen rendelet: Pest megyében például Kerepesen, Kistarcsán, Verőcén, Vácon, Pécelen és Isaszegen, de ha országosan nézzük, többek között a fideszes vezetésű Győrben, és Esztergomban is .
Gémesi György polgármester a testületi ülésen úgy fogalmazott, a rendelet az önkormányzati utak védelmében született, nem véletlenül vezette be több település.
A képviselő-testület döntésének indoklása és a határozata teljes terjedelmében az alábbi linken olvasható:
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content