Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Új helyre költözik a P+R parkoló és megváltozik a forgalmi rend

2018_05_vasut_terkep

A magyar állam és az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló Budapest – Hatvan vasútvonal tervezett munkái.
Megkezdődik annak az ideiglenes szintbeli vasúti átjárónak a kialakítása, amin a Köztársaság úti felüljáró építése idején bonyolódik majd a gépjármű és a gyalogosforgalom. Legfrissebb információnk szerint a munkálatok június 1-jén kezdődnek és várhatóan július 8-ig tartanak.
Az ideiglenes út nyomvonala a jelenlegi P+R parkoló területét teljes egészében igénybe veszi. A vasútállomásra gépkocsival érkezőknek a parkolási lehetőség az Állomással téren lévő fizetős parkoló átépítésével és a mellette levő üres terület rendezésével lesz biztosítva. Az önkormányzat kérésére a Palotakerti HÉV megállónál található (Trafó Club) előtti terület rendezése is megtörténik, s mivel várhatóan megnő a HÉV-vel utazók száma, az ide gépjárművel érkezők számára is kulturáltabb parkolási körülményeket tud biztosítani a város.
A június 1. és július 8. közötti forgalmi rend változások
Az Állomás utca, vasút felöli oldala lezárásra kerül a Dalmady Győző utca és a Királyi váró közötti szakaszon, csak félpályás egyirányú közlekedés lehetséges a városközpont felé. Az Állomás téri „fizetős” parkolónál lévő buszmegálló várhatóan áthelyezésre kerül az Alsópark-Állomás utca kereszteződése előtt lévő HÉV-pótló megállójába. A Fürdő utcai buszmegállók megszüntetésre kerülnek, új helyük az Isaszegi úton kerül kiépítésre. A Fürdő utcából jobbra kanyarodni az Állomás utca egyirányúsítása miatt nem lehet. A Dalmady Győző utca továbbra is egyirányú marad, a jelenlegi kerékpáros nyomvonal helyén az utca lakói részére parkolósáv kerül kijelölésre.
A munkálatok időpontjai a kivitelezés menetétől függően módosulhatnak.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás