Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Új kamerák kerülnek az utakra

Tovább bővül a térfelügyeleti kamerarendszer. A képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a jelenleg fixen telepített 77 db kamerával működő rendszer fejlesztését.
Az Önkormányzat a kezelésében álló utak állagának megóvása érdekében a 14/2021. (V.17.) sz. önkormányzati rendelettel engedélykötelessé tette a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsik számára az önkormányzati utakra történő behajtást. A technika fejlődése, az időközben specializálódott feladatok ellátásának igénye szükségessé tette a korábban kiépített Térfelügyeleti Kamerarendszer további fejlesztését, korszerűsítését, amely rendszer alkalmas a gépjárművek rendszámainak, típusainak, márkáinak, nappali időszakban színeinek megállapítására, dokumentálására. Ez az intelligens képelemző analitika bűnmegelőzési, felderítési szempontból nagyban segíteni tudja a rendőrség munkáját is.
Az újabb kamerák kihelyezésével kapcsolatos javaslat összeállításakor figyelembe vették a rendőrség munkája során érkezett észrevételeket és javaslatokat.
Ennek megfelelően a következő 10 helyszínen kerül kihelyezésre 11 darab rendszámfelismerő kamera:
Szabadság út – Besnyő u. kereszteződés
Szabadság út – Batthyány út. Kereszteződés
Szabadság út – Arany János u. kereszteződés
Szabadság út – Testvérvárosok útja kereszteződés
Szabadság út – Ady Endre sétány. Kereszteződés
Szabadság út – Tessedik u. kereszteződés
Dózsa György út – Thegze L. u. kereszteződés
Isaszegi út – Fürdő u. kereszteződés
Köztársaság út – Őz u. kereszteződés
Blaháné út – Hegy u. kereszteződés
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás