Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Új ügyeleti helyiség a gödöllői tűzoltóságon

1

Jelentős fejlesztést követően indulhat az ősz a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A parancsnokság felújított híradós helyiségét és az operatív törzsnek helyet adó szobát szeptember 3-án adták át az itt szolgálatot teljesítő állománynak. A beruházás a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Gödöllő Város Önkormányzata összefogásával valósulhatott meg. Az átadáson dr. Gémesi György polgármester Ürmösi Károly tűzoltó alezredes, a Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjével tekintette meg a helyiségeket.

A most átadott érintőképernyős vezérlő modulnak köszönhetően lerövidülhet a hívások fogadási ideje, vagyis az eddiginél is gyorsabban érkezhet a segítség.  A modul segítségével egy helyről, az új vezérlőpultból nyithatók a szertárkapuk, indítható a riasztás és születhetnek meg a riasztásból fakadó intézkedések. A fejlesztés a „katasztrófavédelmi laktanyák riasztás, valamint erősáramú vezérlőegységének automatizált működését biztosító rendszer kiépítése” nevű projekt keretén belül valósulhatott meg.

Az új operatív helyiség kialakításával szintén a katasztrófavédelmi intézményrendszer hatékonyságának a növelése volt a cél. A helyiség alkalmas arra, hogy onnan koordinálják az elhúzódó, akár a több napon vagy héten át tartó káresemények felszámolását célzó beavatkozásokat, legyen szó egy települést érintő természeti csapásról, sokakat érintő viharról, vagy éppen országos hatású veszélyhelyzetről.

A most megvalósult fejlesztéssel a gödöllői tűzoltók munkája válik hatékonyabbá, egyben növekedhet a térségben élők élet- és vagyonbiztonsága.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás