Hírek

Új vezető, 50 millió plusz a feladatellátásra – A VÜSZI-t érintő döntések a képviselő-testület ülésén

Új vezető, 50 millió plusz a feladatellátásra – A VÜSZI-t érintő döntések a képviselő-testület ülésén
Lukács Gábor váltja Domonkos Ernőt a VÜSZI Nonprofit Kft. élén, miután a cég jelenlegi vezetőjének munkaviszonya, írásbeli kérelmének megfelelően, közös megegyezéssel megszüntetésre került.
Az önkormányzat által meghirdetett pályázatra negyvenkilencen jelentkeztek, közülük több fordulót követően választották ki Lukács Gábor gödöllői szakembert, aki építőmérnök, és mind köztisztviselői, mind ügyvezetői megközelítésből ismeri az önkormányzati városüzemeltetési feladatellátást. Gyakorlati, szervezési feladatelemzéseit a pályázók meghallgatására felkért ad-hoc bizottság pozitívnak, operatívnak értékelte. Lukács Gábor szeptember 6-val veszi át a VÜSZI vezetését. Kinevezését a képviselő-testület egyhangúlag támogatta.

A testület arról is döntött, hogy bruttó 50 millió forintot biztosít a VÜSZI számára a helyi közút-, híd- és csapadékvíz-elvezető rendszer és az ezekhez kapcsolódó közterületek üzemeltetési, fenntartási munkáinak, továbbá a parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására.
A plusz forrás biztosításáról a 2021. évben eddig bekövetkezett és a továbbiakban is várható építőanyag áremelkedések és szolgáltatási díjnövekedés hatása és a magasabb szintű feladatellátás érdekében döntött a képviselő-testület, amely ennek megfelelően módosított a társasággal kötött közhasznú szerződést.
A 2021. március 29. napján kötött közhasznú szerződés a koronavírus gazdasági következményeinek eredményeként a korábbi évinél (br. 650.585.440,-Ft) jelentősen alacsonyabb összeget (br. 540.067.500,-Ft) tartalmazott. A most jóváhagyott 50 millió forint többlet nagyobb mozgásteret biztosít a VÜSZI számára, s többek között a burkolt utak, a közterületi bútorok, a játszótéri játszóeszközök, az élővizek és a zöldfelületek karbantartására fogják felhasználni.
A képviselő-testület a javaslatot egyhangú támogatással fogadta el.
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content