Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Ünnepi pillanat: Átadták a felújított Várkapitányi Lakot

IMG_4086

Ma végre eljött az a pillanat, hogy át lehetett adni hivatalosan is a Várkapitányi Lak (korábban elnevezése: Testőrlaktanya) felújított épületét. A díszszalagot dr. Gémesi György polgármester és Klaniczay Péter műemlék-felügyelő vágta át.
Az ünnepélyes pillanatokban sokan meghatódva álltak a szép, díszes földszinti nagyteremben. Sokaknak ugyanis szép gyerek- vagy fiatalkori emlékeket idézett fel – arról nem is beszélve, hogy a város által szinte az utolsó pillanatokban visszavásárolt és megmentett épület ismét teljes pompájában díszeleg.
Az átadó elején dr. Gémesi György köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a maguk szakterületén a csodálatos megújuláshoz: az önkormányzat részéről Mészáros Judit főépítésznek és Varga Gábornak, a Városüzemeltető Iroda vezetőjének; a felújítási munka dandárját végző Belvárosi Építő Kft-nek, és minden további szakembernek, akik kicsit is hozzátettek ehhez.
Ezt követően külön és kiemelten köszönte meg Klaniczay Péter műemlékvédelmi szakembernek több évtizedes gödöllői munkáját – legyen szó a Grassalkovich-kastélyról, a Királyi Váróról, a Grassalkovich-filagóriáról és most, a Várkapitányi Lakról. Ezért Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért érmet nyújtott át.
A több évi kitartó munka során a város nettó 433 millió forintos beruházásból 24 millió az NKA pályázatából a többi saját forrásból állt rendelkezésre.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás