Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Változások a zöldhulladék szállításában

dtkh-hulladekszallitas
A Duna – Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a zöldhulladék elszállításában 2021. október 1-jétől az alábbi változások lépnek életbe:
A DTkH Kft. minden -a hulladékszállításért díjat fizető- ingatlanhasználó számára gyűjtési alkalmanként 2 db, zöld színű – zöldhulladék gyűjtésére használható- zsákot biztosít díjmentesen.
Az elmúlt időszakban elszállításra kerültek a korábban (előző évben) megvásárolt -esetleg felhalmozott – zöld színű zöldhulladék gyűjtő zsákok is, így eddig nem csak 2 db zöld színű zsák került elszállításra az ingatlanok elől, hanem minden zöld zsákban kihelyezett zöldhulladék.
A cserezsákok eltulajdonítása és a visszaélések elkerülése érdekében 2021. október 1. napjától, szállítási alkalmanként, ingatlanonként kizárólag 2 db ingyenes zöld színű DTkH emblémás zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű megvásárolt, kék színű, DTkH emblémás lebomló zsák kerül elszállításra.
A zöldhulladékszállítás feltételeiről a cég korábbi tájékoztatásokban már az alábbiak szerint informálta ügyfeleit.
A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaik 2 db cserezsákot (zöld színű, emblémás) biztosítanak. Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadásátvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke, 180 Ft/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.
A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott 2 db ingyenes zöld színű DTkH emblémás lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 100 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 1 m3 mennyiségben), a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.
A zöldhulladék gyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetők el:
– Konyhai zöldhulladékok: •gyümölcshéj • zöldséghéj • tojáshéj • kávézacc • elhasznált teafilter;
– Kerti zöldhulladékok • elnyílt virágok • falevél • fűnyesedék • gallyak • lehullott gyümölcs ;
Begyűjtés módja: Kérik, hogy a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé a forgalmat nem akadályozó, jól látható helyre, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zöldhulladékot nem áll módukban elszállítani!
A DTkH előre is köszöni a lakosság partnerségét.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás