Hírek

Vasút-felújítás: újabb jelentős forgalmirend-változás!

Kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek – autósok és gyalogosok is!

A vasúti felüljáró és a kapcsolódó utcák, bekötések építése újabb fázisba lép. Emiatt a Köztársaság úton, várhatóan október 8-ig, félpályás, lámpával szabályozott lezárás lesz érvényben. Ezzel egyidőben megkezdődik az úgynevezett déli szervízút, azaz a Podmaniczky utca felé vezető majdani leágazás aszfaltozása. Azonban ez még mindig nem a végleges forgalmi rend lesz, mert a levezető ággal szemben egy újabb ideiglenes átjárót alakítanak ki a síneken, s ami a Sík Sándor utca magasságában kanyarodik majd vissza, a már elkészült felüljáró szerkezete alatt elhaladva a vasútállomás felé – ennek átadásával egyidőben megszűnik a jelenleg használt ideiglenes átjáró.
Az október 1-jétől érvényes terelés során, a Köztársaság út 7. és 13. szám magasságában, az utat az egyik oldalon egy forgalmi sávra szűkítik.

A fő gyalogos útvonal a Köztársaság út – Premontrei u. – Állomás úti aluljáró az Ady E. sétány és a HÉV-végállomás irányában.
A Köztársaság utat a gyalogosok a Nagy L. utcánál tudják keresztezni, itt a burkolatra felfestésre kerül a “különösen veszélyes hely” burkolatjel.
Az Állomás u. – Fürdő u. – Isaszegi út gyalogos útvonal nem változik. A P+R parkolóban kialakított ideiglenes járda lezárásra kerül a kerékpártárolónál.
Az új ideiglenes autós átjáró útvonala mellett és az épülő felüljáró alatt TILOS lesz a gyalogos forgalom.
Az új átjáró déli oldalán, a vágányzónában kialakított gyalogjárda, csak a Sík S. és a Dalmady utca elérését biztosítja a Podmaniczky utcából oda-vissza, a Dalmady utca járdáján keresztül az Isaszegi út felé.

Máriabesnyőn megkezdték a zajvédőfal elemeinek beemelését a Gárdonyi Géza utcánál. Az október 4-ig tartó munkák napközben a forgalom akadályozásával járnak, ezért reggel 8 és 17 óra között a Gárdonyi utca mindkét irányból zsákutca lesz.

A vasút Szabadság út mentén haladó szakaszán rézsűrendezési munkákat végeznek október 2. és november 30. között a Csokonai és az Arany János utca közötti szakaszon. Emiatt több alkalommal forgalomkorlátozásra kell majd számítani. A rendezés során fakivágást és bozótirtást is végeznek, ennek jelentős része a korábban már a növényzettől megtisztított területen zajlik majd, ahol az időközben újra kinőtt a bozót. Az irtás csak kis mértékben érint új területet. A kivágáshoz az engedélyt a Magyar Közút Zrt. – mint a Szabadság út kezelője – adta ki.
Az érintett rézsűszakasz tetején található, 1920-ban felállított, ú.n. Démusz-feszületet elbontják, amit a későbbiekben a Tisza utca magasságában helyeznek el. A pontos helyről a későbbiekben születik döntés.

Az elmúlt időszakban több koccanásos baleset történt a gödöllői vasútállomásnál, az Állomás úti terelés Fürdő utcai szakaszán. Bár a munkaterületen lévő ideiglenes terelésnél forgalomirányító tábla tábla, úgy tűnik, ez nem bizonyult elegendőnek. Az önkormányzat a problémát jelezte a kivitelezőnek, aki ígéretet tett arra, igyekszik a kevesebb helyismerettel rendelkező gépjárművezetők számára nyomatékosabbá tenni, hogy kanyarodó főútra kell számítaniuk az adott szakaszon.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Skip to content