Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Vasút-felújítás: újabb jelentős forgalmirend-változás!

Kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek – autósok és gyalogosok is!

A vasúti felüljáró és a kapcsolódó utcák, bekötések építése újabb fázisba lép. Emiatt a Köztársaság úton, várhatóan október 8-ig, félpályás, lámpával szabályozott lezárás lesz érvényben. Ezzel egyidőben megkezdődik az úgynevezett déli szervízút, azaz a Podmaniczky utca felé vezető majdani leágazás aszfaltozása. Azonban ez még mindig nem a végleges forgalmi rend lesz, mert a levezető ággal szemben egy újabb ideiglenes átjárót alakítanak ki a síneken, s ami a Sík Sándor utca magasságában kanyarodik majd vissza, a már elkészült felüljáró szerkezete alatt elhaladva a vasútállomás felé – ennek átadásával egyidőben megszűnik a jelenleg használt ideiglenes átjáró.
Az október 1-jétől érvényes terelés során, a Köztársaság út 7. és 13. szám magasságában, az utat az egyik oldalon egy forgalmi sávra szűkítik.

A fő gyalogos útvonal a Köztársaság út – Premontrei u. – Állomás úti aluljáró az Ady E. sétány és a HÉV-végállomás irányában.
A Köztársaság utat a gyalogosok a Nagy L. utcánál tudják keresztezni, itt a burkolatra felfestésre kerül a „különösen veszélyes hely” burkolatjel.
Az Állomás u. – Fürdő u. – Isaszegi út gyalogos útvonal nem változik. A P+R parkolóban kialakított ideiglenes járda lezárásra kerül a kerékpártárolónál.
Az új ideiglenes autós átjáró útvonala mellett és az épülő felüljáró alatt TILOS lesz a gyalogos forgalom.
Az új átjáró déli oldalán, a vágányzónában kialakított gyalogjárda, csak a Sík S. és a Dalmady utca elérését biztosítja a Podmaniczky utcából oda-vissza, a Dalmady utca járdáján keresztül az Isaszegi út felé.

Máriabesnyőn megkezdték a zajvédőfal elemeinek beemelését a Gárdonyi Géza utcánál. Az október 4-ig tartó munkák napközben a forgalom akadályozásával járnak, ezért reggel 8 és 17 óra között a Gárdonyi utca mindkét irányból zsákutca lesz.

A vasút Szabadság út mentén haladó szakaszán rézsűrendezési munkákat végeznek október 2. és november 30. között a Csokonai és az Arany János utca közötti szakaszon. Emiatt több alkalommal forgalomkorlátozásra kell majd számítani. A rendezés során fakivágást és bozótirtást is végeznek, ennek jelentős része a korábban már a növényzettől megtisztított területen zajlik majd, ahol az időközben újra kinőtt a bozót. Az irtás csak kis mértékben érint új területet. A kivágáshoz az engedélyt a Magyar Közút Zrt. – mint a Szabadság út kezelője – adta ki.
Az érintett rézsűszakasz tetején található, 1920-ban felállított, ú.n. Démusz-feszületet elbontják, amit a későbbiekben a Tisza utca magasságában helyeznek el. A pontos helyről a későbbiekben születik döntés.

Az elmúlt időszakban több koccanásos baleset történt a gödöllői vasútállomásnál, az Állomás úti terelés Fürdő utcai szakaszán. Bár a munkaterületen lévő ideiglenes terelésnél forgalomirányító tábla tábla, úgy tűnik, ez nem bizonyult elegendőnek. Az önkormányzat a problémát jelezte a kivitelezőnek, aki ígéretet tett arra, igyekszik a kevesebb helyismerettel rendelkező gépjárművezetők számára nyomatékosabbá tenni, hogy kanyarodó főútra kell számítaniuk az adott szakaszon.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás