Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

Blaháné úti csapadékvíz-elvezetés

Gödöllő Város Önkormányzata - Blaháné úti csapadékvíz-elvezetésGödöllő Város Önkormányzata - Blaháné úti csapadékvíz-elvezetés

Gödöllő Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1 kódszámú, „Élhető települések” című pályázati kiíráson 299 671 305 Ft támogatást nyert TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00009 azonosító számmal, „Gödöllő kék-infrastrultúrájának fejlesztése” címmel a Blaháné út csapadékvíz-elvezetésének korszerűsítésére. A fejlesztésben a Blaháné út 47-153. közötti szakasza érintett kb. 700 folyóméter hosszan, valamint a Hegy utcai buszforduló, ahol szikkasztó- és tározórendszer kiépítésére is kerül sor.
A szikkasztással kombinált zárt csapadékvíz-elvezető rendszer segíti a víz megtartását a területen, ezáltal a zöldsávban tervezett fák, cserjék és füves területek révén mérsékli a felmelegedésből származó mikroklimatikus hatásokat. A projekt keretében további új fák, cserjék és vadvirágos füves felületek kialakítása tervezett az út mellett.
A blahai domboldal beépítettsége folyamatosan növekszik, így az egyre szélsőségesebb csapadék mennyisége miatt a magán ingatlanok csapadékvíz elöntése egyre gyakoribb. A fejlesztés megoldást jelent majd a problémára.

A munkák a tervek szerint a 2023 második felében kezdődhetnek meg és a teljes projekt 2024 végén zárul.

Letölthető dokumentumok
Széchenyi 2020
Megszakítás