Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

Gödöllő Város Fenntartható Közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú Kerékpáros Fő hálózat II. ütem

Gödöllő Város Önkormányzata - Gödöllő Város Fenntartható Közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú Kerékpáros Fő hálózat II. ütem Gödöllő Város Önkormányzata - Gödöllő Város Fenntartható Közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú Kerékpáros Fő hálózat II. ütem Gödöllő Város Önkormányzata - Gödöllő Város Fenntartható Közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú Kerékpáros Fő hálózat II. ütemGödöllő Város Önkormányzata - Gödöllő Város Fenntartható Közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú Kerékpáros Fő hálózat II. ütem

Gödöllő Város Önkormányzata PM_KEREKPARUT_2018/20 azonosító számmal a Pénzügyminisztériumtól 157 209 662 forintos pályázati támogatást nyert a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Program 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretében.

A támogatás célja a korábban a Dózsa György úton megkezdett észak-déli kerékpáros tengely kiépítésének folytatása. Ennek köszönhetően kerékpárút kerül kiépítésre az Alsó-parktól az Isaszegi úton keresztül a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központig (NBGK).

Az Alsó-parkban a fő-sétánnyal párhuzamosan az Állomás utcáig külön kerékpárút készül. A Sík Sándor utcán, majd az Alvég utcán kerékpáros nyom felfestéssel lesz biztosítva a kerékpározás. A kerékpárút harmadik szakasza Alvég utcától az Isaszegi úton egészen az NBGK gazdasági bejáratáig, elsődlegesen hivatásforgalmú kerékpárút valósul meg.

 

A pályázat első szakasza (mely az Alsóparkban és az Ady Endrer Sétányon vezet) lezárásra került 2020. 07. 09-én. Az Alsópark területén elkészült kerékpárút a meglévő sétány mellett halad. Az Ady Endre sétányon létrehozott szakasz célja, hogy az épülő városi uszoda is bekapcsolásra kerüljön a kerékpárút hálózatba. A tervezési terület az uszoda telke előtti szakaszig terjed, mert a telek előtti részen az állami beruházás keretében készül el a kerékpárút.

Letölthető dokumentumok
Széchenyi 2020
Megszakítás