Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

Gödöllő Város Önkormányzatának tulajdonában álló utak felújítása

Gödöllő Város Önkormányzata PM_ONKORMUT_2018/72 azonosító számmal „Gödöllő Város Önkormányzat tulajdonában álló utak felújítása” címmel a Pénzügyminisztériumtól 33 922 556 forintos pályázati támogatást nyert a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Program 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretében.

A támogatás célja Gödöllő város egyik forgalmas kereszteződésének, és egyik útszakaszának felújítása.

A kereszteződés a Blaháné út – Rét utca csomópont, amely közel 4000 lakos munkába járásának biztosításán és közszolgáltatások jobb elérésén túl hozzájárul a környék gazdaságfejlesztéséhez.

A felújításra kerülő útszakasz a Szent-Györgyi Albert utca első szakasza a Szabadság út és a vasúti felüljáró között, melynek felújítása a Szent István Egyetem és a város közúti kapcsolatának elsődleges helyszíneként kiemelt fontosságú.

A projekt teljes időtartama 2019. február 1. és 2020 július 31. között tart. Sikeres közbeszerzést követően a Blaháné-Rét utca csomópont felújítását 2019. nyarára (iskolai szünet idejére) tervezi az önkormányzat, míg a Szent-Györgyi Albert utca felújítása 2020 elejére a vasúti híd felújítását követően fog megtörténni.

 

 

2019. június 12-én aláírásra került a kivitelezési szerződés a nyertes MÉLYÉP-KONTAKT Kft.-vel. A kivitelező 2019. június 19-én a terület műszaki átadás-átvétele után megkezdte a munkát. A kivitelezés befejeztével a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2019. szeptember 2-án került sor.

Blaháné – Rét utca csomópont

Előtte:                                                                                                       Közben:

           

Utána:

  

A projekt részét képezte a Szent-Györgyi Albert utca felújítása, melyet a Swietelsky Kft végzett el. A projekt részeként a Szabadság út és a MÁV vasúti felüljáró közötti út-szakasz került felújításra és kibővítésre egy kanyarodó sávval.

Szent-Györgyi Albert utca

Előtte:                                                                                                       Közben:

          

Utána:

  

 

 

Letölthető dokumentumok
Megszakítás