Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

P+R és B+R parkoló kialakítása Gödöllőn, a MÁV állomás melletti rakodótéren

Projekt címe: P+R és B+R parkoló kialakítása Gödöllőn, A MÁV állomás melletti rakodótéren

Közreműködő szervezet neve: Pro Regio Nonprofit Közhasznú Kft.

Közreműködő szervezet elérhetősége: 1146 Budapest, Hermina út 17. Déli torony

A projekt összköltsége: 130 620 334 HUF

Az elnyert támogatás összege: 117 558 301 HUF

Projekt futamideje: 2009.09.01 – 2010.12.20

A beruházás Gödöllőn az Állomás utca mellett fellelhető közösségi közlekedési csomópontban valósul meg.

A projekt keretében vasútállomás és a HÉV végállomás mellett 127 férőhelyes P+R és 104 férőhelyes B+R parkoló épül, melyből 10 db akadálymentesített (4+6). A parkoló 24 órán át ingyenesen igénybe vehető, őrzését térvilágítás és térfigyelő kamerarendszer biztosítja. A fejlesztés kapcsolatot teremt a vasúti, HÉV, autóbusz, kerékpáros és autós forgalom között, elősegíti a közösségi közlekedési eszközök használatát, hozzájárul a fenntartható közlekedési rendszer használatához.

P+R parkoló:

Mintegy 4000 m2-en létesül 127 személygépkocsi parkoló. A parkoló egy irányból közelíthető meg, egy mini körforgalmon keresztül. Mozgássérült parkolók kialakításra kerülnek, jelölésük piktogrammal megtörténik. A parkolót kizárólag személygépkocsik közelíthetik meg, de a megkülönböztetett jelzést használó járművek bejutása is megoldott. A parkoló területére hullott csapadékvizet víznyelő aknák gyűjtik össze, majd olajfogón keresztül zárt rendszerben kerül elvezetésre. Az elbontásra kerülő burkolatok helyén, illetve a megmaradó, de fel nem használt burkolatok humuszolását követően alakíthatók ki zöldfelületek.

B+R parkoló:

Egy használaton kívüli, két épületrészből álló raktárépület felújításával és részbeni átépítésével 104 férőhelyes kerékpártároló kerül kialakításra. Az épület teljes alapterülete mint243 m2, a férőhelyek közül 6 akadálymentes 12 db pedig speciális igények kielégítésére alkalmas (pl. tandem, gyermek utánfutós kerékpár). Az épületben kialakításra kerül egy pihenő-teakonyha-mosdó egység is. A kerékpártároló feltárása a meglévő, újabb építésű épületrész bejáratán keresztül fog történni

A fogyatékkal élők számára az épület vasút felőli sarokrészén található, jelenleg kazánhelyiség funkciójú helyiségben kerül kerékpártároló kialakításra.

Támogató elérhetőségei:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az illetékes Irányító Hatóság honlapja: www.nfu.hu

Közreműködő szervezet honlapja: www.proregio.hu

Letölthető dokumentumok
Megszakítás