Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

A héten indul az úthasználati engedélyek kiadása

A héten, július 1-jével hatályba lép a Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról szóló 14/2021. (V. 17.) számú önkormányzati rendeletét. A vállalkozóknak kötelező bejelenteniük azokat a 3,5 t össztömeget meghaladó gépjárműveiket, amelyekkel a Gödöllő önkormányzata kezelésében lévő úthálózatot használja.
A bejelentést online és papír alapon is megtehetik. Az engedélyek kiadása 2021. július 1-jével kezdődik, augusztus 20-tól pedig megkezdődik az ellenőrzés: Az a tehergépkocsi tulajdonos, üzembentartó, akinek a 3,5 t össztömeget meghaladó tehergépkocsija engedély nélkül vagy az engedélyben foglaltaktól eltérően közlekedik, 30.000 forinttól 200.000 forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. Az útfenntartási díjfizetésre vonatkozó kötelezettség pedig 2022. január 1-jével lép hatályba.
A behajtási engedély iránti kérelmet benyújtani – formanyomtatványon, postai úton vagy személyesen a Gödöllői Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán; – a Gödöllő Káptalan webes alkalmazáson keresztül (nyomtatványkitöltő felület) – e-papir felületen keresztül lehet. A vonatkozó rendelet és a kérelmek benyújtási felületei Gödöllő város honlapján, a www.godollo.hu oldalon érhetők el, ahol ügyfélbarát alkalmazások segítségével, automatizált űrlap kitöltési lehetőségekkel segítik az ügyfeleket.
A bejelentéssel és a rendelettel kapcsolatban az érintettek a (28) 529 -246 -os telefonszámon kaphatnak segítséget.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás