Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

A zöldhulladék szállítása is leállhat

godollo_s

Válságos a hulladékgazdálkodás helyzete, tájékoztatta a képviselő-testületet dr. Gémesi György az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke a szeptember 20-i ülés Egyebek napirendi pontjában. Szerda reggel például arról kapott értesítést, hogy 20 jármű nem tud kiállni. A tavaszra ígért 9 helyett jelzett 8 szemétszállító gépkocsi sem érkezett még meg mostanáig. A válságstáb javaslata szerint a lomtalanítás elhalasztása után a zöldhulladék szállítását is le kell állítani. Erről pénteken dönteni fogok, jelentette ki a polgármester.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. munkatársaival folytatott tárgyalások után is kevés a visszaosztott pénz a szolgáltatás ellátásához. Igaz, kaptak 130 millió forintot, a következő 3 hét túlélésére. Ha ez a pénz elfogy, akkor nem tudnak bért fizetni a dolgozóknak. Hihetetlen felelőssége ez azoknak, akik eldöntötték, hogy nem a társulás határozhatja meg a szolgáltatás árát. És újra lesz ellenőrzés is, pedig a költségek elszámolása teljesen rendben van, hangsúlyozta Gémesi György.

A társulás az NHKV sok kérését elfogadta, mondta a továbbiakban, például bevontak egy csomó rossz szállító járművel rendelkező alvállalkozót, akiknek 19 éves gépeik vannak. Harminc embert azonnal fel tudnának venni a Zöld Hídhoz. A hulladékgyűjtő autók egy emberrel dolgoznak, akik naponta 11 tonnát mozgatnak meg.

– Azonnal kellene még 20 gépjármű, ami egymilliárd forint. Nagyon nem szeretném, ha karácsonyra le kellene állítani a hulladékszállítást. Minden adatot megkaptak az érintett országgyűlési képviselők, akiket meghívtam az Ökörtelek-völgyi Regionális Hulladékkezelő Központba. A gödöllői választókerület képviselője újságban írta le, hogy nem kapta meg a meghívót, ami nem bizonyult igaznak. Rendkívüli elnökségi ülést fogok összehívni, amire újra meghívom majd a képviselőket. Egyébként én vagyok az egyetlen Magyarországon, aki ezt el meri mondani szakmai alapon, szakmai érvekkel alátámasztva. Egyetlen fideszes polgármester nem mondja ezt el, bebújnak szépen a függöny mögé, de előbb utóbb szembesülniük kell ezzel a helyzettel. A hulladékgazdálkodás kivéreztetése során először a szolgáltatás nagyságrendje csökken, másodszor a minősége, harmadszor pedig megszűnik a maga a szolgáltatás – mondta a testület ülésén Gémesi György.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás