Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Átadták a Gödöllő Egészségügyéért díjakat

2018_07_eidij01

Július 5-én a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban rendezték meg a városi Semmelweis napot, melyen a Gödöllő Egészségügyéért díjak átadására került sor.
Az ünnepség kezdetén a gödöllői Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Swinging kvartettjének (Fodor László, Pálhegyi Armin, Kertész Mátyás, Szőke Csaba) műsorát hallhatták a megjelentek.
A rendezvényen dr. Nagy Árpád, a Tormay Károly Egészségügyi Központ nyugalomba vonult igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd dr. Gémesi György polgármester köszönte meg a volt intézményvezető munkáját.
Ezt követően került sor a díjak átadására, melyekkel azoknak a szakembereknek a munkáját ismeri el a város, akik Gödöllő egészségügyi és szociális ellátásában kiemelkedő munkát végeznek.
A város képviselő-testülete idén dr. Ilonczai Larisszának, a Tormay Károly Egészségügyi Központ fül-orr-gégész főorvosának, Turai Lajos Ferencnének, a Gödöllői Palotakert Bölcsőde intézményvezető-helyettesének és dr. Bhuyan Shafiqul Islam háziorvosnak ítélte oda az elismerést. (dr. Bhuyan Shafiqul Islam külföldi távolléte miatt később veszi majd át az elismerést.)

Dr. Ilonczai Larisza a Tormay Károly Egészségügyi Központ felnőtt orr- fül gégésze mindig nagy türelemmel hallgatja meg pácienseit. Lelkiismeretesen, alaposan végzi munkáját, közvetlen, emberi orvos-beteg kapcsolatot épít ki betegeivel. A rendszeres, alapos kontrollvizsgálatokkal mindig meggyőződik arról, hogy sikeres volt-e a terápia, a betegekkel való törődése nem korlátozódik a munkaidőre.

Turai Lajos Ferencné, a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde intézményvezető-helyettese 1978-ban a Dózsa György úti Bölcsődében kezdte meg gondozónői tevékenységét. Az intézmény megszűnése után helyezték át jelenlegi munkahelyére. Munka mellett megszerezte a csecsecső-és gyermekgondozói végzettséget, majd a Gödöllői Török Ignác Gimnázium levelező tagozatán az érettségit. 2013-ban kisgyermekgondozó-nevelői emelt szintű végzettséggel gazdagította szakirányú képzettségét. 2014. március 1-től intézményvezető-helyettes munkakörben segíti a bölcsőde törvényes, szakszerű, és hatékony működését. Négy évtizedes lelkiismeretes, példamutató gondozó-nevelő, valamint vezetői tevékenysége során kivívta a szülők és kollégák elismerését.

Dr. Bhuiyan Shafiqul Islam háziorvos több évtizede szolgálja Gödöllő lakosait háziorvosként. Feladatát a legmagasabb szinten látja el, számára első mindig a gyógyítás, az életmentés, a segítségadás, amire felesküdött. Ha szükséges – a népnyelv szerint – „hóban, sárban, viharban, éjjel vagy nappal, siet és gyógyít“. Rendkívüli jó kapcsolatot ápol a betegeivel, a városi intézményeikkel, a védőnői szolgálattal, a hozzá forduló lakossággal.

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás