Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Átadták a Tiszta Udvar- Rendes Ház díjakat

TAT_9078

Városunkban évek óta nagy hagyománya van a Tiszta Udvar-Rendes Ház pályázatnak, amit idén is nagy sikerrel rendeztek meg. A díjátadóra szeptember 23-án került sor a Gödöllő Városi Könyvtár és Információs Központban.
A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, majd Pelyhe József alpolgármester értékelte az idei pályázatot.

A rendezvényen elsőként a többlakásos társasház kategóriában adták át a díjakat.
Elismerő oklevélben részesültek az alábbi közösségek: Szt.Imre u.6-8-10., Kossuth L.u,51-53., Kossuth L.u.58-60.,Szabadság tér 15., Szt.István tér 1-2., Ambrus Z.köz.15. Erzsébet krt.7-8., Erzsébet krt.20-21., Erzsébet krt 22-23., Kazinczykrt.21-23-25. Kazinczy krt. 26-28-30., Palotakert 1., Palotakert 7., Palotakert 11., Palotakert 12., Palotakert 13., Palotakert 14., Palotakert 16. , Munkácsy M.u.7. Paál L.köz.2-4-6., Paál L.köz.5., Paál L.köz. 7., Szt.János.u11 a.b.c., és Szabadság u.19.
Bronz fokozatú, elismerő oklevelet kapott a Kossuth L.u.39-41., a Nagy S.köz.1-3. a Kazinczy krt.10-12., valamint a 14-16., a Szent János.u.4. és a Szabadka u.6.
Ezüst fokozatú oklevelet az alábbi közösségek képviselői vehettek át: Munkácsy M.u.3.B., Szent János u.2.a,b., Szent János u.14.,valamint 16.a,b és 9., Szabadság u.15.a,b,c., Palotakert 5 Erzsébet krt.1-6. és 9-10.
A kategória fődíját a Szilhát u. 3., a Palotakert 9. és a Szent János u. 13. közössége érdemelte ki.

A kategória fődíját három pályázó nyerte el, elismerve az épület és környezete, valamint a kapcsolódó közterület gondozottságát, környezettudatos kialakítását. A fődíjasok a „Tiszta Udvar Rendes Ház” címmel járó tűzzománc táblán és elismerő oklevélen kívül szponzori ajándékokat vehettek át. A díjakat Gémesi György polgármester adta át. A Szilhát u. 3. képviseletében Tóth Péter, aPalotakert. 9. sz. társasáház lakóinak nevében Zelnikné Török Ilona, a Szent János u. 13. képviseletében pedig Fülöp Ilona vette át a díjat.

A családi házas kategóriában elismerő oklevelet kapott Szilágyi Erzsébet u 42.( Monostori István), a Király utca 25. (Ujj Gyula), a Százszorszép utca 53. (Lierer Linda), Asbóth Sándor u 41. (Számpor Pálné) és a Major utca 5.(Kutscráné Veres Rózsa). Az elismerő oklevél mellé – mivel első alkalommal pályáztak – tűzzománc táblát kapott a Dessewffy u.10. (Tábik Mihályné) és a Repülőtéri út 3. (Dr. Mészáros Balázs).
A családi házas kategóriában is hárman kaptak fődíjat: a Klapka utca 46. (Mácsár Margit), a Kazinczy F. utca 44. (Koller Lajos) és a Testvérvárosok útja 5. (Bankó József).
Az idei évben először meghirdetett legszebb üzletportál/terasz díjat megosztva, két vendéglátóhelynek ítélte oda a zsűri. A legszebb üzletportál címre a lakosság ajánlotta, szavazta be a kereskedelemmel, vendéglátással, szolgáltatással foglalkozó üzleteket, ezután a zsűri választotta ki a díjazottokat értékelve és elismerve az épület, kirakat, terasz megjelenésének esztétikai minőségét, városképi megjelenését.
Az elismerést az Erzsébet Királyné Étterem és Kávézónak, valamint a Sissi Kézműves Fagylaltozónak ítélték oda. A díjat az Erzsébet Királyné Étterem képviseletében Köntös Sándor ügyvezető igazgató, a Sisi Fagylaltozó nevénben pedig Koncz Andrea ügyvezető vette át. A díjakat Gémesi György polgármester adta át.
A „Tiszta Udvar – Rendes Ház” Gödöllő 2019. című pályázatban idén is az önkormányzat és több civil szervezet összefogásával valósult meg, akik részt vettek a programban, a pályázatok elbíálásába. A Gödöllői Kertbarát Kör képviseletében Sebő Györgyné elnök, a Gödöllői Városvédő Egyesülettől Dr. Fülöp István elnök, a Kertvárosi Egyesület részéről Kulcsár Marica, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllői Egyesületétől Dolányi Sándor elnök, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub részéről Pelyhe József, Gödöllő alpolgármestere, valamint a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület elnöke, Kecskés Judit vett részt az ünnepségen.
A pályázatot a VÜSZI Nonprofit Kft., az Erzsébet Királyné Szálloda, Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllői Egyesülete, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Gödöllő COOP Zrt., Gödöllői Tesco Global Áruház, a Barkács Center 2004 Kft, a Kertészeti Áruda , a Pálmaház Kertészet és z Iszapfaló Kft. támogatta.
A díjazottakat a Csenderes együttes műsora köszöntötte.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás